tisdag 31 maj 2011

v 28

Bebisen


Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram. Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre. Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.


Du


Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg. Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.

Pappa/partner

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.

Idag lämnar vi vecka 27 och går in i vecka 28. Känns fantastiskt!

måndag 30 maj 2011

En seg dag

Hade fruktansvärt ont i ryggen och magen inatt när jag kom hem från jobbet.
Gick och la mig och slocknade med en gång. Vaknade först vid 10 i morse
men orkade inte kliva ur sängen förrän 14.15 ungefär. För en liten stund sedan
kom jag och baby hem från en blåsig promenad. Baby sitter i bade och jag
vid tvn och ser på Generation fett. Helt utslagen.

Dock måste jag åka till jobbet om 1 1/2 timme. Hade hellre vart kvar hemma
nu när jag har så ont i magen & ryggen. Men 2 kvällar kvar sen är jag ledig en.
Jobbar torsdag kväll och sen långhelg! Skönt.

Ska göra ett nytt försök att leta bikini i morgon förmiddag. Dock lägger jag nog
ner det där och försöker koncentrera mig på att hitta lite sommarkläder ist.

söndag 29 maj 2011

Mors dag!

Kvällen igår tillbringade jag i soffan under täcket hos mamma och pappa.
Vi såg på film, Tidsvågen. Den är INTE att rekomendera ! Vilken skitfilm!
Det var i alla fall mysigt att bara ligga där hela kvällen. Sen vid 00-tiden
hämtade jag älskling och Hermansson på stan.

Idag blir det att fira världens bästa mami på morsdag. Men först blir det
grötfrukost här och sen duschen!

lördag 28 maj 2011

Ett andra försök

Har idag gjort ett andra försök att hitta en bikini.
Men icke icke. Blev ingenting idag heller. Nu ger jag upp!
Köpte mig dock en Nika jumpsuit på Gina tricot. Den ska
jag gå och sprätta i på kvällarna på västkusten då vi ska dit
under semestern. Blir mys det. Köpte en alldeles för stor storlek
så att jag kan använda den heeela sommaren. Sen i höst spelar
det ingen roll om den är förstor.

Nu ska vi äta vitlöksbaguett, klyftisar, kycklingspett & potatissallad!


09:30

Blogga lite såhär 09:30 en lördagmorgon. Somnade tidigt igår kväll.. Igår morse var jag uppe med tuppen. Var på stan hela dagen med mamma, Ingela & barna och lagomt till vi skulle luncha kom Johanna och lilla Elliot. Vi gjorde ett försök allihop att hitta en varsin bikini. Men lättare sagt än gjort. Blev ingenting av det. Köpt i alla fall studentpresent till lillsyrran så nu är det gjort. Fick en jättemjuk tjock tröja till knytet & en body med äpplen på av mamma. (hittade på rean) Helt perfekt. Sen köpte jag med en lika dan body fast i annan färg också. Det slutar alltid med att man shoppar till pyret i stället för sig själv. Men inte så kul att shoppa till sig själv nu när ingenting passar.

Funderar på vad man ska göra idag? Kankse tvingar med baby till Bergvik för nytt försök av
bikinishopping. Jag kan ju inte gå naken på Mallis heller? Trist väder ute. Inte speciellt varmt heller för den delen.

Tror jag ska lägga mig lite i badkaret nu. Älsklingen sover ju ändå fortfarande.

Förövrigt har jag bara 3 arbetsveckor kvar tills jag ska gå på havandeskap. Hoppas försäkringskassan kan höra av sig snart så jag vet om jag får det godkänt eller inte ?!

torsdag 26 maj 2011

Lugna ner nerverna

Är fortfarande väldigt arg och irriterad på hotmail och msn. Jäkla krångel!
Nu skiter jag i det. Blir skönt med helg i morgon! Ska ner till stan på förmiddan
och försöka hitta en bikini till Mallorcaresan. Ingen av det gamla passar då
brösten är större och även magen. Hoppas jag hittar något.

Tog nytt kort på magen förut också. Kul att hålla sig lite uppdaterad och se
skillnad från veckor till veckor.


vecka 26+3


Fruktansvärt arg !!

JAG HATAR JÄVLA HOTMAIL OCH MSN! Fanskapen har spärrat mitt konto pga spammare och dom kan "inte identifiera mig som ägare till kontot". Så nu måste jag ta bort allt och göra ny. Bort med facebook och hela skiten! Jag är så arg !!!!! Jävla idioter som är inne och använder andras grejer och sen bara ställer till problem för en annan. Vart man än klickar på msn eller hotmails hemsida kommer man bara till länk efter länk efter länk efter länk och sen tillbaka till samma jävla skitställe. Skaffa ett jävla suporttelefonnummer istället så man kan få hjälp den vägen! Nej bojkota Hotmail och MSN NU!

onsdag 25 maj 2011

Längtar tills bebisen kommer ut.

Längtar så mycket tills bebisen kommer ut! Vill hålla, gosa och snosa på vår egen lilla skruttis. Bara 13 veckor kvar tills beräknad förlossning. Mycket skall hinnas med innan bebisen kommer så det är väl egentligen nästan tur att det är så många veckor kvar! Mallorcaresa, västkusten, Liseberg, Stockholm, hämta barnvagn, besök hos barnmorskan mm. Massa massa. Är så mysigt att förbereda massor inför bebisen. Var och köpte underlakarn till vagnen på bergvik igår. Blev 2 stycken. Ska försöka få tag på några söta bebisgardiner till barnrummet också så småningom.

Längtar efter vårt lilla knyte mer och mer för varje dag!

tisdag 24 maj 2011

v 27

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större. Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.


Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.

Pappa

Graviditeten blir än mer verklig med din kvinnas mage som växer och fosterrörelserna som du kan känna utanpå. Tiden för den beräknade förlossningen är inte så långt bort. Många par kan känna att de har fullt upp nu. Kanske har förädragrupperna börjat redan och ni har flera träffar inbokade närmaste tiden. Intervallen mellan besöken till barnmorskan blir också tätare snart. Det kan kännas som att ni behöver planera och ordna med praktiska saker inför förlossningen och förädraskapet. Prata med varandra om era förväntningar, er eventuella oro och andra funderingar ni har. Skriv gärna ner tankar eller frågor ni har och ta med er för att diskutera med barnmorskan vid nästa besök.

Mina tankar

Ju längre in i graviditeten jag går ju fortare går den. 13 veckor kvar tills beräknad förlossning. Vaknar oftare på nätterna nu utav en fruktansvärd halsbränna, har mycket sammandragningar och speciellt på jobbet. Alla papper är inskickade till försäkringskassan och väntar bara på svar angående havandeskapen. Tycker om min tjocka bebismage. Det är så mysigt att på kvällarna efter jobbet lägga sig i sängen och kika på när bebisen i magen skarpar och far runt. Hela magen rör sig och guppar upp och ner. Otroligt hur mycket man kan älska någonting som man ännu aldrig sett. Älskar tanken på att om några få månader är jag och Johan en riktig familj med vårt lilla knyte. Min högsta dröm går i uppfyllelse. Jag ska äntligen få min egen lita skrutt!

Nu ska jag åka till Obs Bergvik en sväng. Såg att dom i reklamen hade billiga underlakarn och ombyten till bebissängen och kärran. Sen måste jag handla lite mjölk och yoghurt. Vårt kylskåp ekar. Kommande lön ska sitta fint!

måndag 23 maj 2011

Kokta ägg

Kom nästan precis från jobbet. Är helt slut och har ont av den där jäkla foglossningen.
Ringde försäkringskassan och ändrade datum på min havandeskapsblankett. Så nu
ansöker jag om havandeskapspenning från rätt datum!

Ska bli skönt att krypa ner i sängen nu. Men först ska jag göra äggsmörgås åt min
pudding som snart kommer från jobbet. Blir lagomt det till plastikkirurgerna på tv11.

Promenad med mamma i förmiddags förresten. Det var superhärligt!

lördag 21 maj 2011

Lördags aktiviteter

I förmiddags var vi iväg och kikade på mamma och pappas senaste inköp.
Efter att ha sålt huset bestämde de sig för att köpa båt. Det är nu gjort och
den är sjösatt. En mycket fin båt måste jag säga!

För en stund sedan åkte Johans familj härifrån efter att ha firat han lite gran
med tårta & presenter.

Ska börja göra mig i ordning för tjejkvällen i Väse också. Blir hämtad här
hemma 17.50 av Fia. Ska bli himla trevligt att åka till Amanda på lite käk
och trevligt sällskap.

Annars är allt bra idag, dock himla trött efter en natt med alldeles för lite sömn!

fredag 20 maj 2011

Äntligen är det fredag !

Skönt med fredag. Var totalt slut när jag kom hem inatt.
Idag är det solsken & senare blir det lite jordgubb & rabarberpaj med vaniljsås
som jag gjort i sommarstugan. Ska bjuda mamma, pappa, syrran, Daniel & barna
på lite fika eftersom min vackra sambo blev 24 år i tisdags. Hoppas den blir god!

Ska hämta en grej hos Ingela & Daniel sen innan vi åker och bara svänga förbi
Labb på Gripen för att lämna urinprov. Verkar som alla prover såg bra ut i tisdags
eftersom dom inte ringt någonting. Hoppas inte jag behöver ta järntabletter något
allt under graviditeten! Har sluppit hittills och verkar slippa det några veckor till?

Håller på att tvätta bebiskläder. Fick 7 st jättesöta bodys som Anne & Chrille
köpt med från Rhodos. Älskling fick en jättefin Ed Hardy tröja och jag en väska.

I morgon anländer babys familj för tårta och fika och på kvällen är det tjejmiddag
hos världens bästa Amanda. Ska bli himla trevligt!

onsdag 18 maj 2011

Barnrum

Numera är barnrummet även gästrum. Vi har lite av varje i det där.
Vi fick för någon vecka sedan en ny madrass av moster Lena som
vi köpt ben till och placerat i barnrummet. Det kan behövas ifall
knytet blir en ledsen bebis och älskling behöver få riktig sömn innan
jobbet. Då har han ett eget litet kryp in att fly till. Så får jag och bebisen
sova i vårt sovrum själva.

Satte upp en väggdekor i bebisrummet igår. Blev lite mer färg och liv.
Ska dock leta upp fina barngardiner och sy dit så det syns att det verkligen
är ett barnrum..


Vart på promenad med Ingela & Hampus nu på förmiddan. Gick förbi huset och det
såg precis ut som när mamma och pappa hade det. Man kunde nästan tro att dom
bor kvar där. Utsmyckat på samma sätt med blommor som mamma alltid gjorde.

Vi gick runt Hultsberg och fick massa tjötat. Nu är jag jätteslite och trött då jag vaknade
av ett ryck när klockan ringde i morse. Så nu ska jag, efter en skål med fil och banan
krypa ner i soffan under täcket, se på film och halvsova fram tills dess att maten ska förberedas.

Idag serveras köttfärsås & spagetti!

tisdag 17 maj 2011

Barnmorskebesök, älsk 24 år & vecka 26.

Idag fyller min stora kärlek & sambo 24 år.
G R A T T I S hjärtat!

(Älskling & nyfödda Hampus)

Det har vi firat med ett besök hos barnmorskan och fick lyssna på knytets hjärtljud för första gången. Fick mäta magen också. Mitt blodtryck låg precis på samma nivå som i vecka 12. Jättebra! Allt såg fint ut och bebisen mår bra. Växer så det knakar. Blev även urinprov och blodprov lämnat. Fick ett häfte om amning också som jag senare ska läsa igenom lite grann.


För övrigt går vi in i vecka 26 idag redan. Längtar efter knytet!

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram. Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade. Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet. Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen. Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Mamma

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu. Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

Pappa

Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan, barnet och för dig. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller kanske simma. 

måndag 16 maj 2011

Napphållare

Fick äntligen napphållaren på posten idag. Tog dock inte så lång tid endå. 1 vecka!
Synd dom inte säljer dom i butik längre. Vi har köpt girafferna till kärran men fick
bli lejonet i napphållaren eftersom vi inte fick tag i giraffen.

Långpromenad i ösregn..

Nästan nyss hemkommen från en härlig lugn långpromenad runt vackra Hultsberg.
Dock började det regna när jag gått lite mer än halva vägen så jag vart ganska våt
när jag kom tillbaka till bilen. Men det spelar ingen roll eftersom jag ändå bara skulle
tillbaka hem. Såg många fina hus och är själv väldigt sugen på att köpa mig ett litet
mysigt hus med min älskling och vårt lilla knyte. Har många gamla minnen från
Hultsberg eftersom det är där borta man är uppväxt. Trist att se hur dåligt vissa
underhåller sina hus. Vissa var rent ut av fallfärdiga på utsidan. Trädgårdarna växer
hej vilt, mögliga mossiga markiser, flagnande fasadfärg massa skräp & skrot överallt osv.
Hemskt!

I morgon är det mycket som ska hända. Vi ska till barnmorskan kl 10.00 och få lyssna
knytets hjärtljud för första gången. Vägas & mätas. Baby är ledig och fyller 24 år, så
efter barnmorskan ska jag bjuda älsk på lunch på stan. I morgon eftermiddag kommer
svärfar & Gunilla på lite fika. Resten av babys firande får vi ta till helgen. Sen går vi in i
vecka 26 i morgon. Hoppas på fint väder också så kan dagen inte bli bättre. Ska packa in
babys present nu också innan det är dags att börja med dagens middag.

Idag bjuds det på egenpanerad fisk, potatis, remouladsås & grönsaker!

söndag 15 maj 2011

Hela goa helgen!

Var ledig i torsdagskväll. Jag tog mig en tur till sommarstugan då mamma och pappa skulle övernatta där. Blev grillat och precis efter kom regnet. Men det är inte helt fel att krypa in i husvagnen (som står i trädgården vid sommarstugan) och äta godis & se på tv. Blev kvar där hela kvällen och åkte hem först 22.30.

I fredags blev det åter en tur till sommarstugan dock bara någon timme, innan vi åkte iväg och käkade för att sen bege oss tillbaka till Karlstad. Började jobba 17:30 fredagkväll och slutade 21.15. Totalt slut efter allt rännande gick jag hem och somnade bredvid hjärtat som en klubbad säl!

Igår vart vi på tågresa till Göteborg & Liseberg med jobbet.
Fia, Patrik, Lowa, Ingela, Daniel, Emi, Hampus, jag, Johan + typ 250 andra från Konsum Värmland.
Dagen blev kort pga vissa problem men den vart bra och trevlig i alla fall!

Natten har vart hård efter en dags vandrande på Liseberg, haft kramper i låren och vaderna till och från hela natten, drömt mardrömmar och lidigt av foglossning. Jag är helt slut idag!

Baby sover fortfarande. Tror han var vaken lite längre än mig igår? Jag somnade ganska snabbt. Nu får det bli frukost. Magen är hungrig & huvudet snurrigt!


onsdag 11 maj 2011

Chokladmuffins, dumlegrottor & babybox

Eftersom det är ytterligare en eftermiddagsdag för mitt hjärta på jobbet
så passade jag på att baka lite här hemma idag. Jag har ändå ingenting
annat för mig. Körde iväg baby till jobbet först då han skulle vara på
charken i stan idag. Efter det åkte jag iväg och handlade lite.

Väl hemma igen satte jag igång med storbaket. Fick bli chokladmuffins
med chokladbitar & hallongrottor. Fast istället för hallonsylten la jag i
dumlesnacks. Har dock inte smakat något än då jag tänkt bjuda mamma,
pappa, Ingela & barna på fika i sommarstugan i morgon. Det luktar däremot
hur gott som helst i vår 26 grader varma lägenhet.

Har balkongdörren öppen fast ändå känns ingen skillnad?
Blir en promenad till jobbet ikväll då älskling slutar strax efter mig och vi
ska ta en gemensam promenad hem tillsammans. Mys!




Var och hämtade babyboxen från pampers på Barnens hus idag. Blev dock en besvikelse!
Tyckte att goodiebagsen från barnmässan var mycket bättre. Men nu har vi i alla fall en
blöjhink! Detta var vad vi fick i babyboxen:


tisdag 10 maj 2011

Idag lämnar vi vecka 24 & kliver in i v 25

Idag lämnar vi vecka 24 och kliver in i vecka 25.
Bebisen sparkar dagligen och det är en underbar känsla!
Blev en promenad med Ingela & Hampus från mormor till Bergvik nu på förmiddan.
Är sliten och ont av foglossning. Måtte det inte bli värre!!

Att jag går in i vecka 25 idag firar vi med grillat på Nolgård. Dock kan älsklingen inte
följa med eftersom han jobbar eftermiddag denna veckan..


GRAVID v 25 

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro. Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer. Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen. Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand. Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor. Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del. Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

Pappa

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen. Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt.

måndag 9 maj 2011

Fantastisk dag!

Vilken fantastisk dag det har vart idag. Vid 11 i förmiddags åkte jag iväg för att tillbringa hela dagen med Ingela & barna på Mariebergskogen. Mamma dök upp också. Vi åt frukost vid lekparken, lekte, kikade på djuren, åt glass på stranden och Emi badade fötterna i sjön. Och sen när mamma var tvungen och åka och jobba gick vi och lekte mer i lekparken. Kom hem för ungefär en timme sedan så det har vart en underbar dag på Mariebergskogen. Längtar tills jag och Johan kan göra sånt med vår skrutt.

Längtar galet mycket efter att vår skrutt ska komma ut !!

I morgon blir det promenad med Ingela till Bergvik en sväng. Och nu ska jag se på Leila bakar och slappa framför tvn innan man ska till jobbet om någon timma.



Helt klart godaste glassen!


söndag 8 maj 2011

Tjejkväll och söndagsmys

Igår vart det tjejkväll med Ingela, Johanna & Linda hos Ingela.
Det vart jättemysigt. Mer kinamat, godis & mycket skratt. Längesen

jag skrattade så mycket att jag grät. Tack tjejer för en mysig kväll!

Idag har vi vart hela dagen ute på Nolgård hos Ingela & Daniel. Barna
och Daniel kom först vid 4 hem då dom vart i Väse inatt.

Har förhoppningsvis fått lite färg på min bleka kropp?!
Jobbet om en timme. Nya arbetstider igen!

lördag 7 maj 2011

Solen är tillbaka

Solen skiner och det verkar ganska varmt ute.
Ska strax ner på stan med Ingela & Emi.
Det är ju barnkalas på staden idag.

Blev tyvärr ingen bio igår då den vi ville se gick redan kl 17.45.
Men vi hyrde film och köpte kinamat. Åt så magen blev så stor att
det såg ut som vi ska ha tvillingar. Tur den sjönk tills idag & att vi har
bekräftat att det bara är en liten skruttis där inne!

Sovit ganska dåligt inatt. Bebisen har buffat hela natten till och från.
Sen har det vart bastu i sovrummet.

Ikväll blir det lite tjejkväll hos Ingela med Johanna och Linda. Lite
matlagning och film. Skulle ha vart till Amanda på tjejkväll i Väse idag
men eftersom hon är sjuk fick vi skjuta på det. Hoppas gumman kryar
på sig snart så hon kan komma tillbaka till jobbet! *sakna*

Hoppas på en trevligt dag idag med mkt sol och värme!

onsdag 4 maj 2011

Promenad med Johanna, Ingela & småknotten.

Blev en riktigt långpromenad med Johanna, Ingela & småknotten på förmiddan. Vart helt slut när jag kom hem och magen vart stenhård. Nästan så det gjorde lite ont. Så jag bäddade ner mig i soffan under täcket och skulle se på film. Han dock knappt se någonting innan jag slocknade och vaknade 2 timmar senare. Utvilad och pigg igen för nya tag. Stekt pannkaka så det luktar i hela lägenheten och är nu stoppmätt!

Blir en dusch snart och eventuellt slinga håret på hjärtat!
Fredag om två dagar, då blir det bio & restaurang med älskling.

tisdag 3 maj 2011

v 24

Gravid vecka 24.

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram. Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen. Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter. Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner. Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod. Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen. Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.
 
Tankar
 
Tiden verkligen rinner iväg och det är fortfarande svårt att greppa att vi faktiskt ska bli föräldrar. Om 18 veckor har vi garanterat vår lilla skruttis hos oss. Helt overkligt! Just nu är jag inne i en period av graviditeten då jag njuter varje sekund av att magen numera börjar bli riktigt rund och att känna hur bebisen rör sig där inne. Det är underbart att vara gravid ! Det här är ett ögonblick  jag längtar efter i flera flera år och nu äntligen står vi här. Mer än halva graviditeten har gått och allt flyter på jättebra. Trots foglossning, men eftersom jag nu är sjukskriven på 50% tiden ut så står jag ut med det. Allt är värt för det lilla knytet vi skapat.

måndag 2 maj 2011

Full rulle hela dagen

I förmiddags när jag vaknade (sov ända tills 10.50!) klev jag upp och städade hela lägenheten, tvättade två maskiner tvätt & slingade håret på mig själv.


När älskling väl kom hem åkte vi iväg till läkarn där jag hade tid 15.40 för undersökning. Hon böjde och kände. Och jag är nu sjukskriven på 50% ända tills jag går på havandeskap (Om jag får igenom det vilket jag håller tummarna stenhårt för). Efter läkarn vart det hem och käka mat. Korvstroganoff med pasta!

Vi har även hunnit vara till Babyproffset där vi köpte lite småplock. Vyssan lull tassar till sängen, en barnvagnsmobil med giraffer och tillhörande hänggiraff vi ska ha på bilstolen. En portionsburk för tre vällingmål & ett flaskdiskställ. Vi stannade till vid Bergvik så jag fick springa in och köpa tränings/mjukisbyxor och nya mammatights då dom andra gått sönder. (mkt välanvända.) Nästa stora utgift blir att betala och hämta barnvagnen v 27. Mitt i vår semester. Längtar!





Nu blir det soffhäng med hjärtat och lite godis innan veckans andra arbetspass kl 21.00. Hoppas på fint väder i morgon förmiddag då jag ska på långpromenad med Ingela & Hampusbus.

Tog ny bild på magen förut.

Valborgsfirande

Valborg var mycket trevlig hemma hos moster Lena. Perfekt att sitta på hennes uteplats och se på Majbrasan. Gott grillat kött & trevligt sällskap! Dock svinkallt på kvällen och mina händer frös till is typ påvägen hem.


I morgon (idag måndag) ska jag till läkarn för undersökning. Hon ska väl klämma och bryta lite i mig och så får vi se om jag blir sjukskriven på 50% pga foglossning ända tills jag ska gå på havandeskap. Bara 6 arbetsveckor kvar dit! Tog en liten slarvbild på magen förut innan jag åkte till jobbet. Ska ta helt nya någon dag som är lite bättre. Man kan se att magen verkligen växer så det knakar nu från vecka till vecka. Knytet börjar bli stor i magen. Underbart! Nu får det bli nattamys bredvid älskling i sängen. Får krypa ner bredvid han innan han ska kliva upp om 3 timmar. Nattis!


slutet av v.23