måndag 30 juli 2012

Semester

Konstigt nog sover Sebastian än och klockan är 08.12?! Han somnade tidigt igår, redan vid 20.10 någongång. Men tack vare det har jag nu hunnit packa nästan allt som ska med till västkusten i morgon.

söndag 29 juli 2012

Brudparet

Ett fantastiskt bröllop igår trots att regnet stod som spö i backen. Vart i alla fall ett uppehåll när Lena & Richard kom ut ur kyrkan. God mat & härlig stämning!

lördag 28 juli 2012

Bröllopstider

16.00 slår klockorna i Väse kyrka. Då ska min älskade moster Lena & hennes Richard bli man & hustru. Vi ser fram emot att gå på bröllop & önskar dom all lycka och välgång!



torsdag 26 juli 2012

Shopping

Det blev lite shopping idag på stan. Fick med mig hem en mascara, ögonbrynsgele, hårring, ett skärp, 6 par trosor, 1 nagelack, 1 body till Sebastian, 1 par leggins, 1 klänning från H&M och 1 klänning/linne från Gina tricot. Nästan allt handlat på rean. Kul att shoppa! Det finns väl inte en kvinna i hela världen som inte gillar att shoppa??




10 månaders kontroll

BVC igår och 10 månaders kontroll. Majvor var jättenöjd med Sebastians framsteg & han väger nu 8995g & är 74cm lång. Min stora kille!

onsdag 25 juli 2012

Sjukt

Sebastian har varit väldigt hostig och snorig ett par dagar och igår vaknade jag med halsont. Natten till idag har vi inte slagit ihjäl många timmars sömn på. Har sprungit in till Sebb minst 1 gång i timmen hela natten. Han håller nästan på att hosta upp lungorna.. Men trots han är sjuk är det full rulle hemma som vanligt. Just nu sitter han på golvet och trummar på klosslådan han fick av farmor. Himla oflyt att vi två blev sjuka nu när det är så mycket framåt nu & bröllop på lördag.

I morgon är det lön och shopping för hela slanten. Både storhandling till kylskåpet & klädshopping. Vi måste köpa Sebb något tjusigt att ha på sig på lördag & själv måste jag ha lite assesoarer. Johan vet jag inte om han skulle kolla efter en skjorta? I morgon eftermiddag är det husvisning på Nolgård för vår del och tur pappa följer med som kan lite om sånt här!!

På fredag jobbar Johan hela dagen & jag har tänkt bjuda han på någon mysig god mat på kvällen. Lördag bröllop för älskade moster Lena & Richard i Väse kyrka.

Näste vecka drar vi till kusten ett par dag, vet dock ännu inte vilken dag vi åker & vart vi ska. Men ska bli skönt att komma iväg lite. Vi hoppas på att få låna husvagnen också..

Idag har vi tid på BVC kl 13.00 för 10 månaders kontroll. Lite väl sent när han blir 11 månader om 1 vecka.

Nu är det duschen för min del som gäller, och en huvudvärkstablett. Bad för Sebb sen innan han ska sova förmiddagen. Men helst av allt skulle jag vilja krypa ner under täcket och stanna där idag..


(På bilden: Johan slänger iväg krabborna efter fisket på Saltvik Västkusten)

tisdag 24 juli 2012

Nyfriserad

Nyfriserad häftig kille. Blev moikan :)


Leklandet

Börja med att skriva att i söndags var vi till sjukhuset & snuttade nyfött. Sebastian har fått ytterligare en tremänning, en liten "Dejmien" (vet inte riktigt hur dom stavar). Grattis Mai & Magnus till underverket!


Igår började vi dagen med att Sebb fick sova på min arm eftersom han var så ledsen på morgonen. Under förmiddagen sen roade vi oss med att se på när tvättmaskinen gick. Sebben satt lääänge och stirrade på när den snurrade.


Vid tio snåret följde vi med moster Ingela, Daniel & barna till leklandet. Johanna, Adde, Elliot & Lionel kom också dit. Har aldrig sett så mycket folk där. Helt galet. Sebben trivdes bra i bollhavet men vi fick nästan lika snabbt gå ifrån bollhavet som vi klivit i. Ett par stora barn kom och kastade sig in och tog absolut ingen hänsyn till att det var många små där också. Men vi fick och åkte rutschkana i stället. Sebben åkte premiärturen med moster Ingela & reagerade inte alls.





måndag 23 juli 2012

Sommarväder..

Vaknade upp av en härjande ledsen Sebastian. Försökte få honom att somna om men tillslut fick jag ge upp och 05.45 fick han följa med in i vårt sovrum där han sov på min arm tills 07.45. Dagens väder lockar mig inte direkt till att göra någonting. Regnet öser ner och det blåser halft storm.

Vid 10 snåret ska vi följa med Ingela, Daniel & barna en sväng till leklandet. I eftermiddag när Johan kommer hem blir det åter tillbaka till gymmet för min del.

Nu ska det bytas blöja, matas här på lillen och jag ska själv försöka få i mig lite frukost och ta en varm dusch. Mjukisdressen är det som gäller idag..

lördag 21 juli 2012

Dutti !!

20 års kalas för lillasyster i torsdags & 25 års kalas för Johanna igår, ingen fika för mig någon av dagarna. Hård träning i gymmet denna vecka & inget fusk med maten har gett mig resultat och jag blev jätteglad!!

Ska strax plocka upp skruttis som ligger och pratar i sitt rum. Älsklingen har sovmorgon idag och när han vaknar blir det träning för min del. Eftersom barnbidraget kom igår är det dags att handla upp ett ekande kylskåp under dagen. Även hämta ut Snabba Cash II biljetterna.

Viktminskning: - 1.6 kg

fredag 20 juli 2012

OMG!

OMG OMG OMG! Har äntligen köpt biljetter till premiären av snabba Cash II 17 augusti!! Ser verkligen fram emot det! Nu ska vi bara få någon som kommer hit och tar Sebben i 2 timmar. Filmen börjar 19.30. Så det blir inte så mkt passopp på lillskrutt. Mest bara mata & lägga. Får höra med mormor eller kankse farmor?!

Har precis gjort en lchf-lasagne som står klar på bänken i köket & håller på att tömma filmkameran på lite filmer. Blir roligt att se!

Vid 11-tiden kommer Ingela & barna hit. Dom behövde låna duschen då ett vattenrör är trasigt någonstanns på Hammarö. Det är klart dom får komma hit. Får ju jag och Sebbis lite sällskap också. I eftermiddag är det kalas på Gruvlyckan för kusin Johanna som fyllde 25 år i går. Vi tänkte ta oss en cykeltur dit och hoppas på att vädret fortsätter hålla i sig..

Älskling


Jag har inte direkt städhjälp nu på morgonen ;)

torsdag 19 juli 2012

Härligt

Härligt att mötas av detta varje morgon!


onsdag 18 juli 2012

tisdag 17 juli 2012

Mer tillagt

Mer tillagt i önskelistan..


  • Dragleksaker
  • Presentkort på Pricken
  • Lära-gå-vagn
  • Aktivitetsleksaker
  • Sagoböcker
  • Lektält
  • Rutschkana
  • Saccosäck

  • Igår gjorde Sebastian ytterligare ett framsteg, han trog sig upp för kökslådan och vips stod han upp. Dock gjorde han det när jag var och tränade så jag missade det..

    Idag ska jag, Sebb & moster Ingela iväg och handla födelsedagspresent åt lillasyster som fyller 20 år den 23 juli. Jag har några ideer jag ska höra med Ingela om.

    måndag 16 juli 2012

    Hurtig!

    Idag har jag vart duktig. Började dagen med ägg & bacon frukost, räksallad till lunch och kycklingsallad till middag. Powerwalk på 1 h & 10 min med Sebben sovandes i kärran, efter det gymmet & nu på kvällskvisten blev det 50 minuter på cykel med Sebben i cykelstolen & Johan på inlines. Nu är jag värd att slappa i sängen! Sebb är i säng & Johan i duschen.

    Vi har även anmält oss till en visning den 26 juli på Nolgård. Ett litet hörnhus på 82 kvm. Kan alltid gå och kolla! http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-3rum-nolgard-hammaro-kommun-kadriljvagen-11-3996098

    Ska ta mig en varm och härlig dusch snart. Sen pyjamas och bums i säng!

    Dag 1

    Hmm mina försök går inget vidare. Men from idag när jag vägde in mig på 84.6 kg och mina höfter säger ifrån ordentligt tar vi nu tag i detta både jag och Johan. Ganska meningslöst att gymma stenhårt 4 ggr/veckan för noll resultat.

    Började min dag med ägg & baconfrukost. Kycklingsallad står på middagsmenyn idag. Gymma i eftermiddag & sen ev en cykeltur och ta kvällsdopp beroende på hur varmt det är ute.

    Vad resten av dagen bjuder på idag har jag inte en blekaste av..

    söndag 15 juli 2012

    Fortfort

    Shiiit vad Sebastian växer. Han har vuxit ur alla sina skor!
    Fick bli två nya par till honom idag.


    lördag 14 juli 2012

    Cykeltur

    Kalaset igår hos Hampus var bra och han verkade nöjd med sina födelsedagspresenter. Tårtorna Ingela hade gjort var jättegoda!

    Nu på morgonkvisten har Sebastian & jag tagit oss en cykeltur. Sebb tycker det är roligt att åka cykel. Det är härligt att kunna cykla igen vilket jag knappt gjort sedan jag blev gravid.



    fredag 13 juli 2012

    Hans stora framgångar!

    Nu går det fort för lillkillen!
    Förut när vi var med moster Ingela för att hämta barnen i Ölme hos farmor blev Sebastian överlycklig för att Annci & Jåke hade vovvarna hemma. Han snurrade runt och ålade över hela altangolvet. När jag sitter bakom honom försöker han ställa sig upp och jag hjälpte honom. Helt plötsligt står han själv utan att hålla mig i händerna, flera gånger & länge! Han är så duktig!

    Min lilla älskling, jag är så glad över att få vara din mamma och ser fram emot att tillbringa mitt liv med att få se dig växa upp. Jag är så stolt över dig!

    Kärlek

    Jag älskar min härliga busonge till månen och tillbaka!

    torsdag 12 juli 2012

    Ingen bra dag..

    Idag är en dålig dag och jag kände det redan när jag vaknade i morse. Ställde mig på vågen förut och den plussade som vanligt. Vad gör jag för fel? Sedan 16 april har jag plussat 4.4 kg istället för att gå ner som jag sa. Träningen känns ogjord och värdelös när jag går in för att slita så hårt och det ändå bara blir bajs? Fettet dallrar när jag går och avskyr min stora rumpa. Jag vill inte vara med på kort och skäms när någon tittar på mig.. Usch säger jag, USCH!

    Sen trivs jag inte i lyan. Avskyr att bo här men alla jävla grannar som för väsen dagarna i ända, dagis precis neranför. Det är trångt, slitet och spelar ingen roll hur mycket vi städar så ser det fortfarande skitigt ut. Alla flyttar till hus och renoverar jättefint. Vi bor här i denna jävla äckliga kbab lägenhet. Kommer aldrig ta oss härifrån.

    Idag känns allt bara så värdelöst och jag vill bara gråta.. Idag känner jag att jag nog kan springa, och springa, och springa och aldrig stanna.. Kankse blir ett lyckat träningspass sen då?


    Torsdag

    Sallad sallad sallad. Min nya kost! Varför visar vågen plus? Jävligt trist att läsa om alla andra som går ner, ner, ner. Eftersom jag bara går upp hela tiden börjar man fundera på om man är på tjocken igen? (det är jag inte) Jag tränar och äter inte godis på vardagar. Men vad händer? Jo vågen visar ändå plus? Johan slutar 10.30 då blir det stenhård träning och i eftermiddag cykeltur till Bergvik med grabbarna. Bara vädret blir bättre?

    Nu ska jag försöka lägga en trött skruttis här.

    onsdag 11 juli 2012

    Premiär!



    Idag har Sebastian åkt cykel för första gången. Oj vad han tjoade!
    Mammas älskling.

    tisdag 10 juli 2012

    Cykel

    Idag fick Sebastian en fin cykelhjälm av mormor och morfar. Så nu på eftermiddagen har vi vart iväg och köpt en cykelbarnstol. 249:- på Jula. Så vi tänkte försöka få på den under veckan så vi kanske kunde cykla till Nolgård på fredag?


    Födelsedagspresenter.

    Detta vill Sebbe ha när han fyller 1 ! (http://www.houseofhedda.com/sv/artiklar/lektalt-stjarna-bla.html)

    Nöjd.

    Igår vart jag jättenöjd när jag gick från gymmet. Körde stenhårt igår & svetten sprutade!
    Efter träningen vart det bad och picknick med grabbarna på Örsholmsbadet.

    Igår fyllde moster skrutt Hampus 2 år. Grattis gubben!


    I eftermiddag ska jag och Ingela åka till "tårtpinglan" och handla lite inför kommande kalas.

    måndag 9 juli 2012

    Dagis & önskelista 1-år

    Har ringt karlstad komun och hört om Sebastians dagisplats. Men dom har inte börjat placera ut barnen som ska börja i oktober än... Suck. Hon tippade på att vi får reda på det i slutet av augusti. Jaja!

    Håller på att fylla Sebastians dagisgarderob. Och fy mig så jag handlar, men jag kan inte låta bli. Men tillägger att allt jag köpt hittills är handlat på rean eller nytt billigt från tradera! (under 100:- settet.) Idag köpte jag hans första till fullpris, men detta tyckte jag är ett måste i pysens garderob. Mina fingrar kliade och först gick jag därifrån och tänkte: - Nej jag ska inte! 5 minuter senare kom jag ändå ut med dem i en kasse. Fy mig! Min lilla älskling är värd allt! Han kommer bli tuffast till hösten.

    Själv köpte jag mig två tunikor från gina tricot och ett par trosor. Så sammanlagt gick allt på under 450:- vilket tyckte jag var ett bra pris?

    Han är så härlig min lilla kille, så om jag kunde skulle jag ge honom hela världen!


    Jag är i full gång med att planera Sebastians 1-års kalas!
    Och här är lite saker han önskar sig i födelsedagspresent:
    • Dragleksaker
    • Presentkort på Pricken
    • Lära-gå-vagn
    • Aktivitetsleksaker
    • Sagoböcker
    Själva är vi inne på att köpa honom en ruschkana..

    söndag 8 juli 2012

    Tips för hår och ögonfransar..

    Har fått ett tips för längre hår och ögonfransar. Ska testa det:
    (informationen är taget från http://www.grongava.se)

    Så använder du ricinolja i håret och ögonfransar


    Ricinolja har snabbt blivit populärt att använda i håret och på ögonfransar för det hjälper att simulerar hårsäckarna till bättre hårväxt. Här är en guide med tips på olika sätt att använda det i håret, på ögonfransar och hur du tvättar ur det.

    Grundbehandling för håret

    Ricinolja är en fet, tjock olja som kan vara svår att tvätta ur håret beroende på din hårtyp. Att blanda 50/50 med jojoba-, oliv-, raps- eller kokosolja är inte ovanligt. Detta märker du efter första behandlingen och hur du själv upplever att olja sitter i håret, det är inget att oroa sig över så länge du är väl förberedd.
    Förberedelser:
    • 1-1½ timme för en behandling
    • Ha ett fuktigt hår
    • Ricinolja eller ricinoljeblandning för håret
    • Balsam
    Behandlingstid: Minst 30 min innan du tvättar ur
    Tid mellan behandling: 2-3 ggr i veckan
    Själva behandlingen: Ta oljan i händerna och masserar in i hårbotten med fingertopparna. Dra sedan fingrarna genom håret mot topparna. Beroende på hur mycket hår du har behöver du allt ifrån 1-5 matskedar för hår och hårbotten.
    Tvätta ur: Balsam fungerar vanligtvis bäst, massera noga, låt verka ca 15 minuter, tvätta sen som vanligt. Gör samma igen du inte tycker all olja försvinner. Schampo ska också fungera.

    Behandling för ögonfransar

    Ta lite ricinolja på fingret, stryk och massasera in mot hårroten till ögonfransarna. Unvik att få oljan i ögat, det kan irritera. Har du linser ska du vara försiktig och undvika att att linserna i ögat så den inte bli obrukbar.
    Tips: Vill du inte använda fingrarna kan du använda en gammal mascaraborste som doppas lätt i oljan, topz är ett annat alternativ.

    Ytterligare tips och metoder för håret

    Tvätta ur oljan
    – Balsam brukar blanda sig bäst med ricinoljan och följer med när du sköljer ur håret. Tycker du att det sitter kvar kan du prova att tvätta med starköl (5%). Alkohol löser ricinolja och öl är bra för håret. Schamponera efter så försvinner öldoften.
    – Ett annat tips om olja är svår att tvätta ur håret är att blanda en halv matsked bikarbonat med någon deciliter vatten att tvätta med. Det kan även kompletteras med en matsked flytande houng.
    – Balsam kan användas i kombination med öl, bikarbonat/honungs-lösningen utan problem.
    Behandling
    – Gör en hårinpackning och låt oljan sitter i håret över natten. Men se till att hitta din bästa metod att tvätt ur oljan innan så du inte fastnar i duschen på morgonen.
    – Är det svårt att tvätta ur ricinoljan från håret prova blanda med andra oljor för att tunna ut den tjocka ricinoljan. Bäst är att prova sig fram, det finns inget recept för vilka oljor och hårtyper som passar bäst ihop.
    – Anledningen till att du ska börja behandlingen med fuktigt hår är för att olja inte blandar sig med vatten vilket gör det lättare att tvätta ur håret.

    fredag 6 juli 2012

    Dit



    Jag är där men ska dit
    Lång väg att gå, alldeles för lång.
    Exakt 16.9 kg.
    Jag kommer aldrig klara det..

    Shopp

    Shoppat lite. Nya strumpor till knytet, och ny solhatt eftersom han helt plötsligt växt ur den andra? Och sen köpte jag livsmedelslim och utstickare som bokstäver.

    Pyret sover och jag ser på tv.

    torsdag 5 juli 2012

    Inte min grej..


    Ja det där med sockerpasta och marsipan är nog inte min grej.
    Har precis gjort mitt livs absolut fulaste tårta!
    Så till Sebastians 1 års dag är jag i akut behov av hjälp.
    Någon som känner sig manad?


    Fantastiska sommardag!




    På förmiddagen har jag kört ett hårt och svettigt pass på gymmet i 1 1/2 timme. Efter det har vi tillbringat dagen på Getingberget på Hammarö. Skrutt har tagit sitt premiärdopp i skön och tyckte det var skoj att gå omkring i vattnet och bada fötterna!

    Nu sover skruttis middag och jag gör paj i ugnen. Efter det är det handling och sen tårtbak. En helt fantastisk dag.

    Jo just det! Sebastian har fått sin 8:e tand och minst 1 till är pågång!

    onsdag 4 juli 2012

    Akuten

    Blev akut barnvakt åt Hampus nu under eftermiddagen. Emelie har klämt tummen så hårt i grinden på dagis att hon var tvungen att åka in till akuten. Där har dom suttit sedan dom hämtades på dagis.

    Jag och Johan tog med Hampus hem till Nolgård och har fikat, lekt i lekparken, klippt gräs & badat i poolen på framsidan. Sebastian och Johan har åkt hem och jag har precis lagt Hampus. Får se om han vill sova? Han skulle ligga i Emelies koja och lyssna på musik. Och sen var ett måste om han skulle sova att han fick sova med tåget (Emelies plasttåg till dockskåpet).

    Hoppas det går bra för dem på akuten och att lillan mår bra.

    I morgon är Johan ledig och då blir det träning på förmiddagen för min del och sen tårtbak på kvällen.

    Usch!

    Usch det går åt fel håll tydligen?
    Varför?

    Tur jag är igång med träningen i alla fall. Tydligen + 2.5 kg?
    Idag blir det powerwalk när skrutt ska sova..

    tisdag 3 juli 2012

    leta

    Har börjat mina planer inför Sebastians 1 årsdag. Är lite att planera, när, var och hur. Ska provbaka lite här hemma på torsdag tänkte jag när Johan är ledig. Har fått lite ideer jag ska prova om jag klarar av.

    Under förmiddagen idag har jag och Sebben gjort lite ärenden. Köpt en liten födelsedagspresent till honom. Vi sprang på Johanna, Adde, Elliot och deras nya tillskott Lionel förut utanför Barnens Hus. Vilken sötning! Sebben blev plötsligt huuuur stor som helst!

    Om ca en timme är det spinning för min del som gäller. Lär vara helt slut efter det. Haha. Har lite träningsvärk efter igår men ändå inte så mkt som jag trodde.

    Efter träningen blir det fläskfilé här hemma.

    måndag 2 juli 2012

    Gymmet

    Idag gjorde jag mitt första konditions/gympass på 1 1/2 år. Startade lite lugnt med gymmandet, la inte på allt för mkt och körde 45 minuters kondition. Skönt att ha börjat igen..

    Sköna Liseberg!

    I fredags kopplade vi på alla husvagnarna och drog till Göteborg. Vi bodde på Kungälv camping som vi även gjorde förra året. Ingela, Barna, jag, mamma och pappa åkte redan kl 13 medans Johan, Daniel, Louise och Daniel kom efter då de jobbade tills sena eftermiddagen. Fredag bestod av mestadels regn. På lördagen gjorde vi heldag på Liseberg. Vart en hellyckad dag och pysen tyckte det var spännande med allt att se på. Vi vann lite leksaker till skrutt dvs ett verktygssett, ett docktorsett, en grej som skjuter bollar, en båt, något gosedjur & lite smågodis. Jag tog även stjärnvinsten på leksakshjulet och fick en gunghäst i form av en blå moped.

    Söndagen ösregnade det under hemfärden. Skrutt skötte sig fenominalt och var på topphumör hela helgen!



    söndag 1 juli 2012

    10 månader!

    Grattis min goa Sebastian som blir 10 månader idag.
    Jag älskar dig min solstråle!