fredag 28 februari 2014

Vilken natt

Vilken natt! Jag är helt slut..

Simon skrek till och från mellan 20-23, sen skrek han hysteriskt från ca 23-02. Efter maten där somnade han äntligen och sov i babynestet fram till 06:30 och nu har han fått mat igen. Hoppas han nu somnar om på mig så vi kan ta oss några timmar till. Som sagt jag är ganska sliten sen inatt.. Sebastian är redan uppe men sov sig som tur är igenom lillebrors skrikperiod. Johan sov i soffan så jag hoppas även att han orkade koppla bort Simons skrik och sov gott. För det är han som nu går upp med Sebben. 

Man glömmer fort vad jobbiga nätterna med en liten bebis kan vara, men det är värt alla förlorade timmar med sömn, alla vaken nätter osv. Man älskar dem ju trots allt mest av allt på hela jorden. 

Men som sagt nu hoppas vi på lite mer sömn.. 



torsdag 27 februari 2014

Lillebror = hysterisk

Direkt efter förra inlägget när jag trodde Simon somnat för ett par timmar vaknade han, hysteriskt. Blev ammad, buren , fick mat, fortfarande arg, fick mer mat, ny blöja. Fortfarande arg. Totalt ca 3 timmar med skrik nu under kvällen och inte vet vi vad som är fel.

Stackars min älskling. 

Simon 4 dygn

Tänk att Simon redan är 4 dygn nu! Helt galet vad dessa dagar går, och dom går bra. Nätterna är sådär men inte konstigt med en bebis som inte kan skilja på dag och natt. Här gråter vi på nätterna och sover på dagen, ja Simon alltså. Äter jätteduktigt och jag har fått igång mjölken ordentligt idag. Ska ge Simon första hela målet med min mjölk vid nästa mål.

Sebastian accepterar lillebror kanon och är jätte duktig. Så idag när jag och lillebror gjorde ärenden på stan köpte vi en fin tröja till Sebastian med hans favoriter på, Bamse och några lejon. Han blev verkligen lycklig när han fick den!

Idag fick vi även papprena på att Johan är pappa till Simon. Bekvämt att vara gift och allt det sköter sig själv. 

Nu i eftermiddags var vi även till Skoghall för att se på ett hus. Men vi ordagrant vände när vi kom utanför det. Det var det värsta i renoveringsobjekt jag någonsin sett. Herregud!!

Grabbarna sover, (Sebastian sedan 2 timmar och Simon efter 1 timmes gråt) och jag och Johan ser på "en clown till kaffet." Vi har fått lånat babynestet av Ingela och Daniel och där ligger nu Simon. 

I morgon blir det skoshopping för mig och Sebastian och middag hos mamma och pappa. Nu tror jag att jag tar kvällen!







onsdag 26 februari 2014

Att amma eller inte

Jag är väldigt kluven i frågan angående att amma eller inte.. Får jag det att fungera kan jag tänka mig det ett par veckor, kanske någon månad. Jag försöker och försöker men vet inte vad jag tycker. Samma sak var det med Sebastian. Sedan igår har lillen fått ersättning som tillägg och det verkar fungera bra. Vi kör på samma flaska och samma ersättning som med Sebastian, dr Brown och NAN1. Inatt mellan 01-06 hade Simon svårt att slappna av och verkade orolig. Jag testade att amma flera gånger men efter en stund började han små gnälla igen. Så vid 06:30 gav Johan ersättning och vi höjde rejält från ca 15-20 ml till 35. Ungen blev som ett ljus och sov två timmar i saccosäcken, hela vägen till sjukhuset, och hela storhandlingen. Jag sitter och försöker amma nu också. Mjölken börjar släppa till lite så jag fortsätter. Dock har Simon gett mig sprickor redan, AJ!! 

Vi tar en dag i taget och ser vad som händer!

Mitt lilla ljus har somnat här hos mig och mitt stora bustroll blaskar med vatten i badrummet. 


tisdag 25 februari 2014

Förlossningsberättelsen


Då skriver jag min förlossningsberättelse för dom som vill läsa då!

I fredags den 21 februari började dagen precis som vanligt. Vi klev upp, åt frukost och gjorde allt vi brukar. Eftermiddagen spenderade vi hemma hos Ingela och Daniel med lek och pizza. Under eftermiddagen började min rygg värka och jag kände mig så sliten. Johan skulle på mustasch på nöjesfabriken på kvällen med några vänner så vid 19-tiden var vi hemma. Sebastian somnade tidigt och redan vid 20 tiden låg jag i sängen. Sebastian ropade till vid 21:40 och jag gick in för att ge nappen. Direkt efter passade jag på att gå på toaletten eftersom det mer eller mindre var ett världsprojekt för mig att röra mig (foglossningen). Toalettbesöket slutade med att jag blödde. Lite av en panik uppstod och jag ringde Johan som precis skulle kliva ur taxin vid nöjesfabriken. Johan kom hem med en gång och vi passade på att packa det sista inför förlossningen. Med tanke på vad fort Sebastians förlossning gick ville vi verkligen vara redo. Jag ringde mamma och berättade så dom kunde förbereda sig ifall dom behövde komma under natten. Sebastian sov som en ängel hela natten men jag och Johan orkade knappt slappna av. Totalt blev det 3 timmar till och från med sömn den natten. 

På lördag morgon klev vi upp runt 8 och åt frukost. Pappa ringde och vi gjorde upp att Sebastian skulle sova hos dem på kvällen ifall något skulle hända. Dom skulle komma och hämta Sebben vid 13 tiden för att åka till Ingela på lite kalas. Innan vi själva bestämde oss för att följa med till Ingela och Daniel åt vi åter igen pizza med mamma och pappa. En snabb sväng på 45 min till Ingela för god tårta åkte vi sen hem igen då jag hade molande värk i magen. Nu kanske det går undan tänkte vi..

Under kvällen började värkarna komma lite smått och vi försökte sova lite. Men förgäves, ikke vi orkade inte. Några filmer och lite godis så några timmar senare somnade vi någon timme. Vid 01 på natten verkade det som att värkarna tilltog och jag plockade fram TENS-apparaten. 

Vid två nös jag så att jag trodde vattnet gick så Johan ringde förlossningen. Förlossningen bad oss komma in. 

Väl på förlossningen skrev jag detta inlägg: 

Kl 03:05 ungefär inatt kom vi in till förlossningen. Har sedan dess haft värkar som både gjort satans ont och knappt gjort ont alls. Precis som med Sebastian är dom grymt oregelbundna och sedan 08:00 i morse har dom mer eller mindre stannat av helt. När vi kom in inatt var jag öppen 6 cm och 7 cm vid en värk. Bm kände bebisens huvud ordentligt och även en liten så kallad polokrage som hon kallade den kant som var kvar för bebisen att ta sig förbi. Vid 5 kändes det som allt stannat av. Vid 07 fick jag två värktabletter för att slappna av och även lustgas. Vid 8 fick vi ny barnmorska då nattskiftet gick hem. Sen dess har vi knappt sett någon överhuvudtaget. Vid 09 verkade det som den sista kanten kom när jag vart på toaletten. Nu kommer det värkar igen och lustgasen är igång. Dock är värkarna mycket korta men gör fruktansvärt ont. Vi har även sedan 08 väntat på att en läkare ska komma och undersöka mig. Sipprar jag vatten blir vi kvar, gör jag inte det får vi åka hem. Vet inte vilket jag föredrar faktiskt. Här har jag lustgasen, hemma bara tensen. 

Drömmen vore just nu att bli undersökt och läkaren tycker vi ska spräcka hinnan så något händer. Snart 10 timmar på förlossningen. Knappt någon sömn. Jag kan lova att vi längtar tills detta är över!

Jag fortsätter därifrån.

Läkaren kom in och undersökte mig vid 13 tiden och undersökte mig. Ingen vattenavgång och öppen 4 cm så dom ville skicka hem oss. Men jag var för nervös att det skulle gå som med Sebben. Så dom tvingade oss inte utan bad oss vandra omkring i korridoren en stund på sjukhuset. Mellan 13:45-15:20 någonting gick vi korridor upp och korridor ner bara för att öppna mig mer och få igång värkarna. Den barnmorskan vi fick på dagskiftet där var hemsk! Hon verkade tycka vi mest var i vägen. Nåja..

Väl tillbaka på förlossningen hade det blivit skiftbyte, tack och lov!

Johan meddelade barnmorskorna att vi var tillbaka och vi började diskutera med vår nya barnmorska Eva om eventuell hjälp att få igång mig. Först var dom skeptiska eftersom dom inte vill ge eller skynda på förlossningen med mediciner i onödan. Men en undersökning kunde jag få och om bebisen då låg bra till och tillräckligt långt ner kunde dom ta hinnan. Så en undersökning fick jag och ett positivt besked, dom kunde ta hinnan och låta vattnet gå!!

Ingela min älskar syster hade precis kommit upp med lite mat eftersom vi inte ätit på hela dagen. Så barnmorskan tyckte det var en bra idé att vi skulle äta och få lite energi innan hinnan togs. Med tanke på vad fort det gick när Sebastian kom. Vi ordagrant kastade i oss maten!!

Kl 17 togs hinnan och klockan 17:15 ungefär kom lite kraftigare värkar. Äntligen händer något tänkte jag. Barnmorskan hade sagt att jag endast hade några få cm kvar att öppna mig. 

Vid 17:25 kom värkarna redan kraftiga och med 2 minuters mellanrum. Klockan närmade sig 18 och värkarna var enorma. Lustgas drog jag som en galning. Vid 19 tiden slutade jag titta på klockan. Värkarna var hemska, enorma och smärtan var olidlig. Undersökning på undersökning visade att jag hade en "kant" kvar som var tvungen att släppa innan bebisen kunde sjunka ner ordentligt. Paniken pga värkarna kom allt närmre och närmre. Det gör ont, det gör ont! Barnmorskan såg hur jag slet och satte morfin i handen på mig. Efter en stund gjorde hon ytterligare en undersökning och beslutade sig för att skrapa ut kanten med sina händer sen fick hon hämta en läkare på akuten som skulle sätta en invärtes bedövning kring livmodern för att det hela skulle gå enklare och lite fortare. Med lustgas i full bott, jag totalt drogad med en konstig känsla av att jag stod bredvid mig själv fick jag i all smärta tömmas på urin. Bebisen hade tillslut sjunkit ner och jag trodde jag höll på att dö. En sådan smärta har jag aldrig någonsin upplevt och Johan led av att se mig som jag var i det tillståndet.

Tillslut stod jag inte ut. Jag orkar inte, snitta mig snitta mig skrek jag!!

Nej nej det här går bra sa barnmorskan och tvingade mig till ytterligare en undersökning. Ta bort dina händer vrålade jag!

Vill du trycka nu så gör det sa hon. Utan krystvärkar med enorm smärta som snart skulle döda mig (trodde jag) började jag trycka, allt vad jag orkade. Jag slet, och skrek, vrålade över hela förlossningen.

Efter 18 timmar med smärta och oregelbundna värkar, sen 4 timmar med extrema värkar utan mellanrum, kl 21:03 föddes han, vår andra son. Loa Simon Sergejev 52 cm och 3790g. 

Det värsta jag vart med om. Helt vansinnigt! Aldrig mer en förlossning. Men konstigt nog behövde jag varken sys eller något annat. 

Vi fick sen njuta av fika och vår underbara son, samt sova en stund innan vi runt 03 skrev ut från förlossningen, fick ett rum på patienthotellet och äntligen fick bädda ner oss på riktigt!

Detta var min förlossningsberättelse och det jag orkar förklara för ikväll. Nu blir det bebismys med en liten goding med små magont.








måndag 24 februari 2014

Loa SIMON


Här är han, Loa SIMON. Vårt andra mirakel, Sebastians lillebror. Vi är två stolta föräldrar med två fantastiska gossar. Jag är en lycklig mamma!

21:03 Han är här!

Äntligen! 9 månader av illamående, foglossning, högt blodtryck och alla andra jobbiga saker som blev denna gång är nu över. Han är här!!

Vår andra guldklimp anlände kl 21:03 igår kväll efter 18 timmars slitsamt värkarbete. 52 cm lång och 3790g tung. Han är så vacker på alla sätt och vis. Lik sin bror!

Jag är glad att allt nu är över efter en fruktansvärd förlossning. Nu har jag mina två barn. Aldrig mer en förlossning säger jag. 

Nu ska vi bara komma fram till ett namn på lillgrabben?!


söndag 23 februari 2014

På förlossningen

Kl 03:05 ungefär inatt kom vi in till förlossningen. Har sedan dess haft värkar som både gjort satans ont och knappt gjort ont alls. Precis som med Sebastian är dom grymt oregelbundna och sedan 08:00 i morse har dom mer eller mindre stannat av helt. När vi kom in inatt var jag öppen 6 cm och 7 cm vid en värk. Bm kände bebisens huvud ordentligt och även en liten så kallad polokrage som hon kallade den kant som var kvar för bebisen att ta sig förbi. Vid 5 kändes det som allt stannat av. Vid 07 fick jag två värktabletter för att slappna av och även lustgas. Vid 8 fick vi ny barnmorska då nattskiftet gick hem. Sen dess har vi knappt sett någon överhuvudtaget. Vid 09 verkade det som den sista kanten kom när jag vart på toaletten. Nu kommer det värkar igen och lustgasen är igång. Dock är värkarna mycket korta men gör fruktansvärt ont. Vi har även sedan 08 väntat på att en läkare ska komma och undersöka mig. Sipprar jag vatten blir vi kvar, gör jag inte det får vi åka hem. Vet inte vilket jag föredrar faktiskt. Här har jag lustgasen, hemma bara tensen. 

Drömmen vore just nu att bli undersökt och läkaren tycker vi ska spräcka hinnan så något händer. Snart 10 timmar på förlossningen. Knappt någon sömn. Jag kan lova att vi längtar tills detta är över!


lördag 22 februari 2014

Drygare än drygast

Drygare än drygast här hemma. Värkarna kommer och går men tilltar inte. Och sen stannar som av. Har vattnat blommorna, städat och sorterat Sebbens rum, gått flera mil här hemma mm. Inget händer. Och inte är jag sovtrött heller. Nu skiter jag i detta och ser på filmen på 9:an. 

Ingenting

Jag ska väl inte säga ingenting men inte mycket händer. Sedan i förmiddags har slemproppen släppt lite mer och jag har fått en mer molande värk fram och över korsryggen, det är allt. Det går sakta fram. Och jag är nervös, jätte nervös inför smärtan!

Vi har pratat med förlossningen om min blödning men det är ingen fara. Vi skulle höra av oss när det dragit igång. Sebastian är i tryggt förvar hos mormor och morfar. Vi han med lite kalas hos Ingela och Daniel förut. Blev inte så lång stund men en liten sväng iaf. 

Nu har jag och Johan sett på Cornelis och Johan är iväg och köper lördagsmys. Eftersom detta verkar ta tid kan vi lika gärna mysa till det lite.

Känns så himla bra att ha Johan vid min sida även denna förlossning. Han var sånt superstöd under värkarbetet och genom hela Sebastians förlossning. Han är verkligen kanon min man!

Ska försöka ta mig upp och knata runt lite här i lägenheten inemellan. 

Vi uppdaterar.. 

Jag och Junior hade tidigare idag mys till film under filten. Passar på att njuta av sista "ensamma" tiden med honom. 

Sömnlös med många tankar

Har orkat tvinga mig till 1 1/2 timmes sömn. Jag är dyngtät i näsan och nyser som satan. Varje nysning gör att jag halvt kissar på mig och att värken i ryggen gör jätteont. Vet inte hur jag ska ligga. Jag har en mensvärk som kommer och går, jag har lite svårt att ligga still. Huvudet gör ont, känner mig nästan bakfull men det beror nog på den påtvingade sömnen. Johan verkar kunna sova iaf vilket är bra! För eftersom jag inte kan sova nu så kanske jag kan vila mig mer sen under förmiddagen om inget hänt. 

Vi är förväntansfulla här hemma. Många tankar går i skallen. Undra hur denna förlossning blir? När drar det igång? Hur lång tid kommer det att ta? Hinner jag med smärtstillande denna gången? Vad blir det för kön? Är bebisen frisk? Vad ska den heta? Hur ser den ut? Vad kommer Sebastian att tycka om lillebror/lillasyster. Som sagt många tankar går i huvudet. Klockan är snart 04 och jag är så rastlös. Bebisen håller lådan i magen och jag försöker njuta av det till fullo nu. Detta är ju kanske sista timmarna jag får känna bebisen i magen. Sista gången jag är gravid! När denna lilla är ute är vi klara med våra barn. 

Herregud innan helgen är slut är jag kanske tvåbarnsmamma! Helt galet!

fredag 21 februari 2014

Slemproppen

Äntligen äntligen äntligen! Nu händer det saker!!!

Nu kanske inte detta blir det fräschaste inlägget jag har skrivit så känsliga läsare varnas!

Idag har jag som jag skrev i tidigare inlägg inte mått så bra. Smärtan har gjort att jag många gånger velat gråta. Sebben gnällde till efter tutten vid 21:30 och efter det var det dags för ytterligare ett toalettbesök för mig. Jag har haft flytningar hela dagen som jag hoppats ska leda till startad förlossning nu till veckan. Men väl inne på toaletten, blod på pappret. Nu är det på gång. Kl 21:40 ikväll började alltså förlossningen sakta komma igång! Snart blir det bebis! Fick ringa hem Johan som precis klivit ur taxin utanför nöjesfabriken som fick sig en kort promenad hem. Vi är ni färdigpackade och allt är framställt. Mamma och pappa är informerade att något är på gång och vi har även vart i kontakt med förlossningen första gången. Nu blir det vila vila vila så får vi hoppas att något händer under natten. Jag har lite värk i ryggen men det har jag haft hela dagen. 

Lite komiskt att det skulle hända idag nu när Johan skulle på konsert. Jag sa senast i morse att ta några öl du för det händer ingenting idag. Haha nu står vi här och visst har det hänt något. Ska bli spännande detta. Undra vilken figur som döljer sig i magen. 

Idag för 1 timme sedan. Vecka 39+1.

Hate it

Trodde aldrig jag skulle säga det men just nu hatar jag att vara gravid. Inte att vara gravid utan allt det för med sig. Idag har jag velat grina både en och två gånger. Efter en hemsk natt med fruktansvärt ont i ryggen somnade jag en timme i soffan på förmiddagen. 

Sen en stund senare slogs jag med alla andra på maxi i ett försök att handla. Efter en timme i affären var jag helt slut i kroppen. Under eftermiddagen har vi vart hos Ingela och Daniel där jag inte lyft ett finger. Varenda del i hela kroppen skriker rakt ut och ryggen värker ihjäl mig. Just nu vill jag gråta av smärtan. Foglossningen gör så jag går med krycka/kryckor och jag har ständigt ont i korsryggen. 

Varje gång jag måste gå på toaletten hoppas jag någonting ska hända men ingenting. Jag är svullen i hela kroppen, benen värker kvällstid och på natten och fötterna är som fotbollar, fingrarna är som korvar. Nätterna är hemska och jag orkar inte sova.

Jag har skitdåligt samvete över att Johan sköter allt i vår familj men när jag knappt orkar få på mig strumporna utan att grina då går det inte göra så mkt annat. 

Johan är påväg ut på krogen och konserten på nöjesfabriken med vänner. Sebastian ligger i sin säng med elefanten. Ska strax gå in och se om man sover. Hoppas han sover bra inatt så jag slipper att springa in. Eftersom det är ett enormt projekt att ta sig ur sängen så tar det en bra stund för mig att komma in till honom. Samtidigt orkar jag inte ha honom bredvid mig eftersom jag måste byta sovställningar så ofta och våldsamt per natt. 

Ska testa sova i sängen inatt. Brukar sova på soffan men nu kan jag knappt göra det heller. 

Underlivet kliar, är svullet och värker så måtte måtte någonting hända till veckan. Idag har det vart en av de hemskaste dagarna jag haft under denna graviditet. 

Johan blev inringd på jobb till veckan men får ringa återbud på söndag. Jag vet inte hur många dagar jag kommer orka ta mig ur sängen mer. Att duscha är tillräckligt jobbigt, eller att sitta och äta en middag. Det räcker sen är min kropp slut.  Herregud dom som bär på tvillingar eller mer. Jag skulle nog avlida. Aldrig mer gravid efter detta säger jag. Bebis bebis kom ut nu!


Bukost

Vakande för en timme sedan med ont i magen, magknip precis som varje morgon. Sebastian och Johan börjar vakna till i sovrummet, Sebben ska äta bukost

Jag är jätteförkyld. Har hostat och nyst hela natten. Nysningarna är värst då det skär i min foglossning. Kryckorna hämtade vi hos mamma och pappa igår och tur är väl det. Det kliar i halsen så jag blir tokig.

Tidigt i morse svensk tid fick prinsessan Madelene och Chris tydligen en dotter. Nu är det bara vår lilla som ska ut men h*n verkar trivas bra i magen. 5 dagar kvar till bf

Handling nu på förmiddagen blir och presentköp till min syster som fyller år på måndag. 

Ikväll ska Johan på konsert på nöjesfabriken så om bebisen kommer idag vore typiskt. Haha!


torsdag 20 februari 2014

Bullbak

Förmiddagen har bestått av bullbak. Tänkte fylla frysen så det finns att plocka fram när bebisen kommit och folk kommer på besök. Dock använde vi santa Marias jäst på påse som ska bli precis som vanlig jäst. Men ikke! Bullarna blev inte alls bra. Hårda och torra! Vilken besvikelse när jag kämpat i 2 timmar och nu är helt slut i kroppen. 

Tar mig en vila i soffan medans Johan badar junior. Vecka 40 idag och 6 dagar kvar till bf. 


onsdag 19 februari 2014

Krycka

Foglossningen blir värre och värre för varje dag som går och jag har de senaste dagarna fått stödja mig till och från med en krycka. Nattetid då jag ska på toaletten är fruktansvärd och utan kryckan har jag då inte kunnat ta mig till toaletten alls. Det är hemskt, riktigt hemskt. Nu har jag så ont så jag vet varken hur jag ska sitta, ligga eller stå. Och på det har jag himla ont i magen med. Magknipen gör det inte lättare för mig att gå på toaletten. Bebisen trycker på både tarmarna och urinblåsan. De senaste dagarna har jag även haft ett slags pirr i kroppen. Sådär man kan få när man är riktigt rastlös, fast jag är inte rastlös. En liten liten diskret värk blandat med pirr. Min vänstra höft gör just för tillfället hysteriskt ont och även svanskotan. Jag har bara en krycka hemma, den andra är hos mamma och pappa på vinden men jag får nog hämta den också tror jag. Det kan nog vara en bra idé om jag fram tills bebisen kommer använder mig av bägge även under dagen. Benen, vristerna och fötterna är jättesvullna och randen efter strumporna syns fortfarande på morgonen. Mitt ansikte har svullnat och vigselringen fick jag ta av mig för två månader sedan. Eftersom värken i kroppen just nu gör att jag inte orkar sova ser jag på ett program med barn med grov autism. Kanske försöka ta mig ut i köket och hämta en värktabletter. 

Ska bli så oerhört, obeskrivligt skönt när allt detta är över och kroppen kan återhämta sig och jag slipper värken. 

Vecka 40 i morgon. 

Nytt in

Äntligen kvällen!

Sliten idag, mycket ont i ryggen. 

En sväng till Ikea och Rusta är det enda jag har gjort idag. Johan och Sebb har vart på promenad dom och lekt här hemma. Jag har inte orkat göra någonting. 

Hur som helst, en sväng till Ikea där vi inhandlade nytt överkast till sängen, ett vitt. Jag har tröttnat på det svarta vi hade i skinn. Köpte även tvättlappar som är perfekta att använda till bebisen som kräkshandukar! Vi hade dom till Sebben och det var perfekt.

På rusta köpte vi nya mattor till vardagsrummet. Bort med dom fula svarta. Dom vi köpte kanske inte heller var dom finaste men de duger. Nu när vi ska ha två små barn som sölar runt har vi inte någon lust att lägga en förmögenhet på mattor. Nu har jag bara en duk till vardagsrumsbordet, något nytt att ställa på bordet och en lykta till tv bänken kvar att köpa så får vi anse vardagsrummet färdiginrett. En liten grön växt att ställa på öppna spisen också kanske?

Johan lägger Sebben för natten och vi får se om han lyckas få honom att somna tidigare än igår. Det blir lite sisådär när han sover på dagen ibland och ibland inte. Jag dricker iaf en kopp med hallonbladste med mjölk i soffan nyduschad. 





Till babyskyddet

Eftersom vi är i den månaden vi är med väder, vind och rusk har jag idag beställt hem ett regnskydd till babyskyddet. Jag hoppas det passar och att det kommer innan helgen. 

Johan och Sebb är på promenad. Sebben sover i kärran i snökaoset. Själv gör jag ingenting, precis som vanligt. Känner mig riktigt lat och slapp. Ingen direkt drömfru just nu men lovar att bli bättre när foglossning och allt är borta. 


tisdag 18 februari 2014

7 dagar kvar i morgon

I morgon är det en vecka kvar tills bebisen är beräknad. Ryggen värker mer än någonsin idag! Har tagit mig en varm dusch och bäddat ner mig i soffan. Antagligen därför jag har så ont i ryggen då jag mest legat ner idag. Hoppas Johan kanske vill knåda mig lite sen? Åh jag längtar tills jag kan sova på mage och få sträcka ut mig ordentligt igen. Bebis bebis kom ut!

Just nu lägger han junior som mest verkar böka runt och inte alls ha några sovplaner. Jobbigt att lassa över allt på Johan nu även om jag måste. Får liksom dåligt samvete..

Har haft en hemsk halsbränna idag som heller inte vill ge sig. Allt jag dricker och äter gör att det känns som halsen brinner upp! Jätte obekvämt och äckligt. Tuggar novalcov för fulla muggar här hemma. 

Vi var en sväng till mormor förut efter vi handlat. Beställde en mössa till Sebben och en lika dan till bebisen + tossor som hon gör. Supergulliga



Överkörd

Idag är en dålig dag, iaf för mig. Det är en sån där dag då jag känner mig precis överkörd. Huvudet exploderar, hela kroppen gör ont, jag mår lite gravidilla och har svårt att andas. Bebisen verkar märka att jag inte mår bra då den är ganska lugn. Har legat i soffan hela förmiddagen och sovit till och från. Halsbränna och foglossning till förbannelse. Idag kommer jag nog inte få någonting gjort. Hoppas hoppas bebisen kommer snart. Finns det ingenting som kan hjälpa till att starta förlossningen? Känns som någon har sparkat mig i underlivet också och det värker enormt. Googlade och det har tydligen med moderkakan och bebisen att göra. Eftersom bebisen och moderkakan tar upp allt utrymme i magen nu gör det att jag får dåligt blodflöde i underlivet och det ger mig värk. Det försvinner först efter förlossningen och där står också vila högt på listan. Så vad det verkar blir jag ist kvar här i soffan största delen av resten av denna graviditet. Johan gör numer verkligen ALLT här hemma. Jag går mellan soffan, duschen, matbordet och soffan igen. Tur det är så få dagar kvar så kan man alltid hoppas att jag slipper gå över. 

Johan och Sebben ska ta promenad, eller om dom skulle åka till pappa på jobbet och kopiera Johans cv tro? 

Under tiden får jag ligga här och leta nytt boende till oss och fundera på vad vi ska ge Ingela i födelsedagspresent till helgen. 

måndag 17 februari 2014

Vårväder med prover

Förmiddagen idag har vi tillbringat i lekparken i solen. Härligt! 

Nu sitter jag hos barnmorskan och väntar på provsvar om prover jag blev skickad att ta. Hjärtljuden på bebisen ligger lite under vad det gjort tidigare hos den och mitt blodtryck har börjar knata uppåt även om jag vilar. Så prover prover prover, ännu fler prover.

Hoppas bebisen kommer snart.. Och att bebisen mår bra!


Sömnbrist

Ytterligare en sån där natt med minimalt av sömn. Först har jag svårt att somna, sen varenda vändning gör hysteriskt ont i hela kroppen. Sen har Sebastian haft en hemsk hostattack under en timme där han hostar sitt tjocka slem upp och ner. Jag fick gå in i sovrummet och plocka upp honom och bära honom en stund. Hoppas Johan också gör det nu så jag slipper gå in en gång till. Tror jag iaf har kunnat klämma in dryga 3 timmar med sömn i alla fall. 

Detta är för drygt. Känns som om denna graviditet står still, vinterns står still. Igår hade jag jätteont av förvärkar, sammandragningar, i ryggen, underlivet och övriga kroppen idag är all sådan värk borta. Nu är foglossningen hemsk bara och ryggen. Men bebisen är stilla, mensvärken är borta och ingenting händer. Besök hos barnmorskan idag igen vilket jag hoppas kan bli sista nu innan bebisen kommer. Jag längtar, jag känner mig redo och går bara och väntar på att förlossningen ska starta. Detta är så drygt!!

Blir förresten inget dagis denna veckan för Sebastian heller.. Hans hosta släpper ju aldrig. Igår kväll efter läggning sov han iaf de första 4 timmarna tyst och stilla utan en enda hostning. Det är väl det han tar igen nu under denna timma? Stackars stackars min lilla älskling. Önskar jag kunde ta skiten i stället för honom. Har knappt sett honom frisk alla det senaste halvåret. Måtte han iaf få ett super immunförsvar av detta..




söndag 16 februari 2014

Så ska det låta

Sebastian har idag haft sin första feberfria dag sedan i måndags. Inte en enda alvedon har han behövt. Vi gav honom endast hostmedicinen nu till kvällen. Vi hoppas han är påväg att bli helt frisk nu. Hoppas kan man alltid göra!

På förmiddagen idag var farfar här och härjade med Sebb. Vid 15 tiden åkte vi till  Torpstö där farmor och Martin bor. Vi åt middag och fikade på glass. Sebben han även bada innan vi åkte hem. Nu försöker Johan få honom att somna medans jag har dukat fram söndagsmyset vi ska ha till tvn och "Ettor och nollor". Men just nu rullar så ska det låta på tvn. Jävla vilket skitprogram det har blivit!

Jag har haft ett himla tryck neråt idag samt ont i underlivet. Lite mensvärk som kommit och gått hela dagen. Känns som om någon gett mig en ordentlig spark rakt i skrevet rent ut sagt. Sprungit extremt mycket på toaletten och vart superkissnödig. Lite små förvärkar nu innan vi åkte från Torpstö men nu är det lugnt. Kan hoppas bebisen kommer nu till veckan och detta är tecken på att något är påväg att hända. 

Som sagt har Sebben haft sin första feberfria dag sen i måndags. Syns det??


Grannen har fest, jippi!

Grannen har haft fest och spelat som en dåre fram tills nu. Och äntligen verkar dom ha lämnat lägenheten. Äntligen kanske jag kan försöka sova lite?!

Hade tänkt ringa störningsjouren men orkade inte leta fram numret heller. Sen blev det trots allt tillslut tyst. Sebben och Johan sover ju som tur är. 

Jag har halsbränna, en grym sådan. Drack ett glas apelsinsaft förut som jag fått sota för nu kan jag lova. Jag är kissnödig precis hela tiden och springer som en galning på toaletten. Snälla säg att det är förlossning på gång!

Vi var ju hos mamma och pappa en sväng under eftermiddagen. Just för att pappa skulle hjälpa mig räkna på min nya lön eftersom jag kommer förlora pengar och sen hämta Ingelas kryckor. Nätterna är hemska när jag måste på toaletten och även när jag ska upp på morgonen. Foglossning från hell så snälla snälla lilla bebis kom ut snart! 

Nu tar vi natten, eller ja. Kissa först. Det var ju bara 5 minuter sedan sist. Hehe. 

lördag 15 februari 2014

Bebisnamn

Jäkla tjat kring denna graviditet, förlossning och bebis i magen. Men jag kan inte hjälpa det, jag är så förväntansfull! Johan lägger skrutt som är mer ä hängig och sliten, men han orkade iaf med två timmars lek hos mormor och morfar. 39.3 i temp nu och en jäkla hosta.

Hur som helst tillbaka till bebisen i magen. Jag sitter nu och funderar på namn. Herregud vad det är svårt! Finns så mycket fint och ännu svårare är det när man inte vet om man ska inrikta sig på flicka eller pojke?!

Johan är insnöad på ett pojk och ett flicknamn men jag vill gärna ha några fler alternativ. Sebastian visste vi skulle bli en pojk och då hade vi bara Sebastian som idé. Men som sagt herregud vad det är svårt. Det ska ju passa tillsammans med Sebastian också!

Nu har jag druckit min kvällsliga kopp med hallonbladste och bebisen börjar nu leva rullan i magen, samma tid varje kväll. 

Ska även försöka få i Sebastian hostmedicinen nu när han börjat att slockna till. Så kanske jag och maken kan få lite tid tillsammans ikväll. 

Hej då Brio

Åh nu blev vi glada. En Britt ringde på vår annons om Brio racern förut och vill ha den. Så i morgon kommer dom och hämtar den på förmiddagen. Hej då Brio och hej hej Emmaljunga. Aldrig mer ska vi ha en brio. Den kärran är inte "vi". Det är absolut inget fel på den. Den är som ny, felfri och hel. Den passar bara inte oss och vår smak på kärra. Vi har hittat en annan mer scooter vi kanske ska köpa till våren. Om vi behöver någon vill säga nu när syskonkärran finns. 

Sebastian sover lite middag. Eller ja, försöker mellan hostningarna. Jag fick i alla fall i honom en hel dos av Lepherton nu innan han somnade. Så vi hoppas den ger lite effekt. Han är jättevarm och har inte ätit något vidare idag heller men druckit massor som tur är. 

Nu ser jag på reprisen av fångarna på fortet. Ska väl också försöka vila mig en stund då det inte vart så många timmars sömn för mig under natten. 

Fr.v vår brio race och den Emmaljunga vi vill ha i stället. 

fredag 14 februari 2014

Dagens slut

Alla firar alla hjärtans dag med middagar, fina presenter, fredagsmys, pussar och kramar. Jag och Johan har firat den på Gripens jourmottagning under kvällen med en hostig, hängig junior. Sebben tog halsprov (inte frivilligt) vilket jag förstår och sen blodprov i fingret. Jätteduktig var han trots att han inte först ville. Halsprovet visade ingenting dock visade blodprovet en höjning av virus i kroppen, därav att han troligtvis inte vill äta mat då virus kan ge mer ont i halsen än typ halsfluss eller liknande. Febernedsättande och koksaltspray under helgen blir och vi fick även lepehton utskrivet mot hostan. Den luktade riktigt gott faktiskt. Luktade färsk lakritsgodis. Tyvärr sprutade jag in det i munnen på Sebben riktigt klantigt så hälften hamnade på hans tröja. Men men. Vi får ge mer inatt om han hostar väldigt. Vi får ge 2 ml 3 gånger om dagen. Vi ska testa medicinen under helgen och hjälper det inte eller om han inte är bättre tills på måndag skulle vi ringa igen. Trevliga i personalen på gripen. Stor skillnad mot Herrhagens vårdcentral. 

Nu blir det ett försök till lite tv mys med Johan innan vi tar kvällen efter en slitig dag. Os går för fullt här hemma men ska allt få Johan att byta kanal. Haha


En snabbis

En snabbis på förmiddagen till Marieberhgsskogen för att se på djuren. Sebben ville absolut inte åka hemifrån först men blev överlycklig när vi parkerade utanför mariebergsskogen. Sebben tyckte dom stora grisarna var jättehäftiga och stod och tittade på dem länge. 

Vi har vart i kontakt med Lundbergs under förmiddagen också angående nytt boende och dom skulle se vad dom kunde göra för oss. Trevlig personal!!

Nu gör vi ingenting. Vi har försökt få i Sebben en banan som knappt ätit något på flera dagar men nej han vill inte. Några tuggor bara. Men han är så hostig. Har hostat hårt hela natten så att han har kunnat sova något överhuvudtaget är helt otroligt!

Snart kommer farmor en sväng. Men innan dess tror jag att jag ska mysa med Sebben lite under täcket.

Ingen bebis idag heller för övrigt. Dock känns det som om den åkt längre ner? Vi får vänta och se, 12 dagar kvar.. 




Alla hjärtans dag


Vaknar upp och ser blå himmel, och det är alla hjärtans dag. Perfekt väder då vi tänkte åka till Mariebergsskogen med junior på förmiddagen. Idag tror jag på en bättre dag. Hoppas solen är framme hela dagen så man kan få löpa lite energi därifrån. Det behövs efter gårdagens kaos.

Har en mensvärk i magen så ska snart gå på toaletten. Vet dock inte om jag kanske sträckt mig i nedre delen av magen under natten. Jag kan göra det ibland. Annars passar det bra om förlossningen börjar idag. Alla hjärtans dag och allt. Nej nu besöka badrummet och sen gå in till grabbarna och mysa ner mig. 


torsdag 13 februari 2014

Lönlöst

Efter det tråkiga beskedet idag har båda jag och Johan vart ledsna och mått uselt. Vi har n bestämt oss för att vi måste göra något åt vår livssituation och får börja med att byta boende. Så efter ett försök att prata om vår situation med Wilhelm utan resultat åkte vi till kbab. Där fick vi möte med en otrevlig kärringar med näsan uppkörd i vädret. - Här tar det många år att få lägenhet. Hos oss har ni ingen chans! Typ det svaret fick vi. Som om kbab vore något jävla guldbolag som alla vill bo för? Nej nej vi söker endast en nödlösning för vår del. Kbab kan köra upp något i röven efter att jag som medlem i 11 år fått mina poäng borttagna då jag "fallit bort" i systemet. -Hos oss får ni inget. Tack kärring!

Med det bemötandet och samtidigt en början på skitdag gick vi därifrån med mig gråtandes. 

Väl hemma igen har vi gått igenom Karlstads alla hyresbolag utan något resultat, lagt ut lägenheten som bytes på blocket. Vi har även löst lånet på bilen med en del av våra pengar som skulle bli en kontantinsats på ett boende för att komma ner i utgifter varje månad. 

En dag som börjar skit verkar sluta skit också. Regnet öser ner, Sebben är trött och grinig. Jag har ont i hela min kropp och det känns som om ungen i mig försöker sparka sig ut genom mitt skrev. En sak som skulle göra mig glad nu vore väl om slemproppen skulle gå och bebisen kan komma ut. Ett nytt ljus i livet trots vår svåra situation. Visst kan vi bo här ett tag till men eftersom vi nu fått nya arbetstider på jobbet kommer jag förlora en hel del pengar. Mister min nattob då vi i stället ska gå treskift dagen. Jag är anställd på 75% vilket också gör att jag inte har rätt till skiftformstillägget. Så detta blir tufft. Därför behöver vi göra något åt vår situation och därför börjar vi med boendet. Just nu är det en av få saker som vi kan påverka just nu. Annars har vi dragit in allt just ekonomiskt.

Vi får hoppas att någon nappar på blocketannonsen. 

Hopplöst

Med endast 13 dagar kvar till beräknad förlossning och en ekonomi som snart kraschar lider jag med min älskade make som gör allt han kan för att få vår ekonomi att gå runt. Tyvärr ett nej idag också, Johan som slitit hela veckan med truckkort, intervjuer och allt annat. 

Jag letar varje dag efter ett nytt boende som kan göra att vi kommer ner i hyra men vi kan inte sätta oss i en tvåa? En trea fungerar väl men helst en fyra. 

Behöver tips på hyresbolag både i Karlstad och Hammarö. Så vi kan ringa runt och förklara vår situation..

Dryg väntan

Efter lite gnying och gnäll inatt från Sebastians del har vi ändå fått lite mer sömn. Dock har jag haft ont av "mensvärk" under natten och jätteont i mitt ena knä. Mitt vänstra knä är känsligt då jag för många år sedan skojbråkade med en killkompis som råkade vrida om mitt ben så jag gick på kryckor ett par veckor.. Så vi dåliga skor eller som nu när min kropp väger 1 ton känner jag av det ist hela tiden. Menvärken är dock borta nu. Tyvärr eller vad man ska säga. Jag väntar och väntar på att bebisen ska komma ut, vecka 39 idag. 13 dagar kvar till beräknad förlossning

Måtte jag slippa övertiden alltså. Bebisen behöver komma lite tidigare. Denna väntan..

Mitt huvud värker idag, troligen pga min knepiga sömn inatt och de två nätterna innan det då Sebben bänglat. Tur Johan nu är hemma idag så jag kan vila lite. Kan tänka mig att jag är sliten också då jag städade nästan hela lägenheten igår, tvättade, torkade ur kylskåpet osv. Får se vad resten av dagen bjuder på. Nu en tupplur till i soffan för min del bredvid grabbarna som lägger pussel.

 
 

onsdag 12 februari 2014

Trots sjukdomar

Trots alla sjukdomar får jag och Sebben mycket gjort idag. Vi har dansat, spelat fotboll, tvättat vardagsrumsmattan och hängt ut den på balkongen. Vikt tvätt, tvättat och hängt tvätt, städat badrummet, byggt med tåget, läst bok, badat, sett på barnprogram, rensat i skafferiet, torkat av alla köksskåp, garderobs - och sovrumsdörrar. Nu tror jag junior börjar bli trött så ska nog bädda ner oss lite i sängen en sväng och läsa mera bok. Jag är nu också ganska sliten kan jag säga. 

Inget inget slut!!!

Alltså dessa sjukdomar! Jag avlider snart. Kl 00:30 åkte vi in till akuten inatt med Sebben då febern inte ville gå ner trots febernedsättande. Strax efter två var vi hemma igen. Ingen öroninflammation som vi misstänkte som tur är. Han sov bra fram tills 08:20 i morse då tyckte han vi skulle gå upp.

Och till råga på allt runt omkring la han en kaskadspya i nytvättade soffan och på vardagsrumsmattan för en timme sedan. Febern ligger på 37.2 så tror inte det beror på den. Hoppas nu inte det är magsjuka på denna skiten också. Jag kommer iaf garanterat ha magsjuka när förlossningen startar i så fall. Åh!! Sebben är jättepigg idag så detta förstår jag verkligen inte?


I eftermiddag när Johan kommer hem blir det att sanera hela lägenheten, sprita handtag och tvätta leksaker. Förstår inte om detta nu är magsjuka vart det kommer ifrån? Vi är jättenoga med handhygienen och städningen. Sebben badar ofta (varje dag). Vi kollar honom alltid i affären så han inte slickar på saker eller stoppar saker i munnen. Direkt efter vi lämnat butiken torkar vi hans händer noga med våtservetter och tvättar även händerna direkt han kommer hem. 

Vi undviker stora folksamlingar och leker oftast ute med kusinerna. Dagis är han inte på och har inte vart sedan slutet av november. 

Johan är på kurs och kommer hem tidigast kl 16. Får se om jag törs duscha och så innan det?



Akutmottagningen

Efter kontakt under kvällen med 1177 om  Sebastians höga feber och yrande blev det en tripp till akuten för undersökning. Vi behövde inte sitta speciellt länge i väntrummet innan vi fick eget rum och träffa läkare. Så 1 1/2 h senare är vi hemma och ligger i sängen. Undersökningen visade inget konstigt, heller inte öroninflammation som vi misstänkte (vilken jäkla tur) utan vi ska ge febernedsättande i större mängd än den vi ger (vi ger suppar 10-15kg) nu. Läkaren ville vi skulle ge dosen större, alltså från 15 kg. 

Nu har Sebastian somnat igen och jag ska försöka göra det samma. Tur det inte tog längre tid på akuten så Johan hinner sova några timmar innan kursen.

Nu tar vi natten. 

tisdag 11 februari 2014

Sjuk utan förbättring

Som tidigare inlägg beskriver är Sebben sjuk. Hela dagen har han tillbringat i soffan under Johan täcke. Endast lekt några enstaka minuter. Han lekte en stund vid 15 tiden med pusslet efter alvedonen och nu leker han och Johan med tåget. 1177 bad oss ta tempen innan ny alvedondos och tempen låg på 39.3 vid 18:30. Sen gav Johan honom en supp och nu kl 19:20 ungefär har han 39.4 i temp? Alltså 0.1 grad upp trots febernedsättande en timme innan. Han är lite piggare just nu iaf men tyvärr vänder det snabbt. Hoppas han sover bra inatt och vaknar piggare, feberfri i morgon. Ätit har han inte gjort idag, vara druckit mjölk och lite apelsinsaft. Jag var till mitt i city förut en snabbis för att inhandla mer alvedon supp åt junior och novalucov till mig.

Febern har i snitt legat på 39+ hela dagen vilket verkligen har märkts av. Är febern fortfarande hög i morgon ska vi ringa tillbaka till 1177. Blir väl isf en tid på gripen och vårdcentralen. Ger mig fan på att han fått öroninflammation igen!

Det återstår att se i morgon. Johan är på kurs hela dagen i morgon också så vi får se om det är soffhäng för mig och junior hela dagen i morgon med eller om vi tar oss ut något?

Måtte dessa sjukdomar få ett slut. Med tanke på hur mkt han har vart sjuk nu sen tidigt i höstas borde han få ett immunförsvar som heter duga under kommande år! Usch vad dåligt man själv kan må när de små är sjuka. Om jag ändå kunde byta!





Febrig skrutt

Febrig skruttis här i soffan. Det har sedan september gått 2 veckor mellan varje sjukperiod ungefär. Sebastian har sedan vi klev upp i morse mest suttit i soffan. Han är inte sugen på att göra någonting alls vad det verkar. Han vänder och vrider på sig mest. Är jättevarm fortfarande och kämpar med att få luft. Om hostan och andningen denna gång blir som förra gången han var förkyld tar vi akuten isf vårdcentralen. Så kanske han kan få luftvidgande denna gång som Bvc och 1177 tyckte vi skulle kräva!

Tycker Sebben vart tillräckligt sjuk nu. Kan inte våren och sommaren komma så han kan få vara lite frisk i stället?!?! Jag förstår inte. Vart kommer alla bakterier ifrån?!

Lille skritten kryper snart in i mig. Han vill sitta så nära som möjligt. Helst på mig!




Vab

Inget dagis för junior idag. Han är jätteförkyld och visade 38.8 i temp. Han är jätte varm och vill bara sitta hos mig. Vi ser på bolibompa nu och kramas. Han har fått en alvedon supp eftersom han vägrar flytande och lite näsdroppar. Så jag hoppas febern sjunker lite innan det är dags för lite frukost. Önskar jag hade orkat gå långpromenad med junior i kärran för då hade jag gärna gjort det. Men får bli en innedag då promenad inte fungerar för mig med 15 dagar kvar till beräknad förlossning och vi är billösa under två dagar. 

Tror vi ska lägga pussel, måla och "dega" med modelleran sen. Synd det inte längre går att se på film med junior utan att det slutar i katastrof. Men vi får helt enkelt göra andra saker. Kanske om junior orkar sen vi kan gå till lekparken här utanför. Hoppas vi kan sova lite middag också eftersom jag knappt sovit inatt. Så inget dagis denna veckan heller!

Johan har kurs till tre i eftermiddag och i morgon visste han inte när han slutade. Blir tunga dagar med junior själv eftersom allt jag gör, gör ont. Sen är ju lite egentid såhär med junior innan bebisen kommer inte helt fel heller! 

Sjuk?

Sebben börjar bli hängig, igen. Snorig och lite hostig. Har precis vart in till honom och lagt rätt han i sängen. Han var ganska varm så det blir att ta temp till morgonen. Vi började med näsdroppar igår kväll och hoppas att han denna gång ska slippa öroninflammation om han blir förkyld. Pappa sa att dom alltid körde det på oss när vi var små och förkylda, just för att slippa öroninflammation.

Johan ska på truckkurs idag (tisdag) och i morgon. Får se vad jag och Sebb ska hitta på. 

måndag 10 februari 2014

Barnmorskan

Besöket hos barnmorskan gick bra under förmiddagen. Mitt blodtryck är fortfarande lite för högt för att vara mig men ligger perfekt för en annan person om man säger så. Men jag behövde ingen extra kontroll nu utan kan vänta till nästa besök (som är om en vecka). Fick äntligen TENS-en förut också. 

Efter gripen gjorde jag lite ärenden på stan så som att köpa nya underkläder att ha efter förlossningen. 

Köpte även en cykelpump som vi hoppades skulle passa till syskonkärran men ikke. Så nu ska vi strax åka förbi köpbarnvagn och sen åka och handla lite. Johan gick långpromenad med Sebben förut i hopp om att han skulle sova en sväng men det dög inte. Så nu är han jättetrött och jätterastlös. Så blir kul att ha med han i affären. Men ut måste vi en sväng. 

Gör nog Sebben gott att gå en sväng till dagis i morgon och på onsdag tror jag. 

Steleriserade flaskorna förut också och fick även en tidig alla hjärtans dag present av mina goa grabbar. Tack så mkt jag blev jätteglad!






Sängen

Inatt har jag sovit i sängen för första gången på månader. Har de senaste två månaderna tillbringat mina nätter på soffan då foglossningen och ryggen känts bättre då. Inatt sov jag som sagt i sängen och idag har jag inte mer ont än vanligt! Jätteskönt. Jag har även sovit toppen och känner mig mer utvilad idag än på flera veckor. Dock har Johan sovit i soffan inatt. 

Kl 07 kom Sebben uttrippandes ur sitt rum. Nu lägga det dagliga pusslet innan frukost, tandborstning och allt vad det innebär. 

Kl 10:30 är det besök hos bm och sen ska jag snabbt göra några ärenden på stan. Eftersom jag inte fann några vidare underkläder på Ullared får jag gå till lindex idag och inhandla. Jag måste bli färdig med förlossningsväskan. Endast 16 dagar kvar till beräknad förlossning så det är dags att bli klar! 


söndag 9 februari 2014

Lång söndag

Idag har det inte hänt speciellt mycket hos familjen Sergejev. På förmiddagen åkte vi till skåre för att se vart Johan ska på utbildning på tisdag-onsdag. Sen vid 14 var jag på ett kort fackmöte på jobbet. Vid 16 tiden kom farmor på besök en timme och nu har junior badat 30 minuter. Själv färgar jag ögonbrynen och ögonfransarna medans Johan ser på os och pratar med sin far i telefon. 

Dagen har vart dryg och långtråkig. Regnet och snön har öst ner om vartannat. Blir tidig säng för junior ikväll som tog morgon 06:20 och har inte velat vila något under dagen. 

I morgon 10:30 har jag en extrainsatt undersökning hos barnmorskan då jag förra veckan visade förhöjt blodtryck och äggvita i urinet. Så nya prover ska tas i morgon för att se om jag har början på havandeskapsförgiftning eller inte. 


lördag 8 februari 2014

Tycka och tänka

Varför får inte jag gnälla av mig som alla andra. Jag har aldrig påstått att jag inte tycker det är värt att bli tjock för att få mina goa barn. Det är helt klart värt det! Men jag kanske under tiden tycker att det är jobbigt, tungt och jag har ont o kroppen. Ska jag då lossas som om allt är frid och fröjd och att jag mår toppen!?

Sen struntar jag ärligt talat fullständigt i om ensamma personer eller folk som inte kan få egna barn, tjocka och smala läser vad jag skriver. Jag mår som jag gör och har inte tid med hur andra har det. Såhär tänker och tycker jag och jag tänker heller inte lossas som något annat. Duger det inte, läs inte!

När bebisen kommer ut ska både jag och Johan testa 5:2 dieten. Vi har bunkrat upp med måltider till våra fastedagar och jag ska en dag hitta tillbaka till mitt tidigare energiska smala liv. Men tills dess tänker jag gnälla och klaga. Punkt slut så är det!


Klossig

Som vanligt vaknar jag med huvudvärk och illamående men blev iaf väckt av min lilla goding som kom trippande ur sitt rum vid 07:20. 

Natten har vart tuff. Har sovit dåligt, vart mkt vaken och svettats enormt. Drömt dåliga drömmar så som att Johan vart misshandlad. Sen efter den drömmen låg jag vaken en stund. När jag väl somnat igen drömde jag om mig själv och min nu enorma kropp.

Att vara gravid nu är inte alls kul. Min kropp har svullnat upp och mår inte alls bra. Jag är som jag skrivit många gånger förut enormt sliten. Både i kroppen och utseendemässigt. Känner mig inte alls speciellt attraktiv mot Johan. Känner mig mest som en tjock lat padda om jag ska vara ärlig. Känner mig mycket negativ nu för tiden men det är nog eftersom jag har så ont i hela kroppen. Sen mår jag aldrig bra heller när jag ser ut såhär i kroppen. Även om det för med sig något bra, ett mirakel så kan jag inte låta bli att känna mig enormt oattraktiv mot min man. 

Jag längtar enormt till bebisen är ute, tills jag har läkt och våren är här så jag kan börjar pw/springa med kärran. 

Hittills har jag egentligen inte brytt mig speciellt mkt om min kropp under denna graviditet utan hela tiden tänkt att jag kämpar för det sen. Jag har heller inte gått upp mer i vikt än jag gjorde med Sebastian. Det var förts för ett par veckor sedan som jag blev mer uppmärksam på allt annat på min kropp än själva magen. Allt är verkligen förändrat denna gång. Med Sebastian gick kroppen snabbt tillbaka till sitt vanliga utseende, 17 dagar efter förlossningen var min kropp "normal" igen. Så blir det nog inte denna gången.

Svartsjukan sitter hos mig även om jag inte försöker visa den för Johan. Mina hormoner är jätte konstiga och humöret ändras snabbt. Jag kan heller inte låta bli att hamna i gamla tankespår. Så som att tänka på hur alla andra ser ut och önska att jag själv ser ut så. Avundsjukan är ibland enorm och ofta vill jag bara gråta i duschen för mig själv. Tror Johan vet egentligen hur mina tankar går. 

Igår på badhuset när jag snabbt var inne på toaletten så rös jag när jag såg hur jag ser ut. Usch! Magen bryr jag mig inte speciellt om, jag är höggravid och snart försvinner den. Men resten av kroppen är ett enda kaos.

Om jag inte haft komplex för kroppen innan så lär jag ha det nu. Dock har jag alltid avskytt hur min kropp ser ut och jag lovade mig själv när jag gick ner över 30kg att jag aldrig någonsin skulle tillåta mig själv att bli så tjock igen. 

Nu är jag där igen. Och kommer väga alldeles för mkt när bebisen kommer ut. Jag är så nojig över att Johan ska se mig som oattraktiv.

Dagen efter bebisen kommer ut blir det hårdbantning en tid framöver. Med måltidsersättning, proteindrinkar, långa svettiga promenader och minimalt med kolhydrater. 25-30 kg behöver jag gå ner. Jag vill ligga någonstans mellan S-M vilket jag gjorde när jag och Johan flyttade till trean. Saknar min dåvarande kropp, min ork och energi. Nu är jag bara trött och grinig. 


fredag 7 februari 2014

Badhuset

Badhuset blev det idag. Vi var där strax efter kl 13 och lekte, simmade och fikade. Vi var inte ombyta och duschade förrän klockan nästan var 17:30. Sebben höll sig vaken hela vägen hem och efter maten vid 18:40 packade han ihop sina saker. Bar dem sedan in i sin säng och sa till mig och Johan: - Jag måste sova nu. Den nya nattlampan i form av en elefant skulle med och fick först ligga en stund hos honom i sängen. Sen ville han ha den på sitt bord. 5 minuter senare sov han. Nu ligger skrutt och snarkar och har sig i sin säng. 

Nu blir det lite fredagsmys för mig och maken med godis och hyrfilm. 

Vad gör man?

Sebastian verkar inte ha sin bästa dag idag direkt. Börjar sura direkt på morgonen och har precis haft ett utbrott här på Johan som skulle byta en överfylld blöja. Nu sitter han på sitt rum och är jätte sur! 

Allt verkar gå emot honom och vi kan knappt säga någonting alls snart innan han får sina utbrott. Herregud

Och jag som är mer än sliten, hela tiden. Har sovit som skit inatt och hela kroppen gör ont. Ingen vila på dagen (Johan låter mig gå och lägga mej) men det är inte lätt när man har en 2 1/2 åring här hemma som bara vill tjafsas och bråka. Johan är nog lika sliten som jag om egentligen inte mer. Det är han som gör rubbet här hemma. Jag mest bara är gravid liksom.

Ska bli skönt med vår och sommar. Så vi kan rasta Sebastian ute på dagarna. 

Vi får försöka få surpuppan i sovrummet att slockna till en stund nu. Annars blir det nog inget badhuset sen för hans del. 

Fy fasen för värk

Foglossningen är hemsk. Jag tar min knappt ur sängen/soffan snart utan att börja gråta. Kan inte bebisen kommer så det försvinner?! 

Allt jag gör, gör i princip ont. Tre veckor kvar.. Gissa om jag längtar?!

Fötterna, benen och fingrarna är som korvar på kvällen. Jag är enormt svullen denna gång. Svettas ihjäl på nätterna gör jag också. Just nu har jag enorm värk bad i svanskotan och i båda skinkorna. Det strålar ner i benen och jag vet inte riktigt hur jag ska ligga. Vrider och vänder mig. Ligger ner, sitter upp, är uppe och går en sväng på natten. 

Har precis vart in till Sebastian också. Han drömde och fick komma upp i min famn någon minut tills han pekade på sin säng igen och sa: - Jag vill sova. Så nu sover han igen. Tyvärr inte jag. Dock ska jag försöka med det. Känner mig helt slut i kropp och knopp. Så god natt. 

torsdag 6 februari 2014

03:36

Vaknade av foglossningen. Grymt ont i höfterna och inte på tal om ryggen. Promenaden igår var ingen bra idé!

Har legat vaken i 1 1/2 timme men inte vågat vända mig än. Tanken på hur ont det kommer göra får mig att nästan må illa. Puddingen gav mig iaf lite massage igår ikväll på höfterna och vaderna, vilket var otroligt skönt. 

Igår kväll vid kvällsmaten ville Sebben ha gröt. Väl vid bordet tyckte han att mjölken skulle vara på gröten för så har ju pappa. När mjölken väl kom på gröten ångrade han sig och blev jättearg. Vägrade äta och tyckte det var bättre att gråta och muttra. Ingenting dög och han ville sitta själv vid bordet och bara vara sur. Så han fick väl göra det. Efter någon minut gick jag in i köket för att skära till lite ananas jag ville ha till tvn. I ögonvrån ser jag Sebastian slänga småblickar emot mig samtidigt som han drar till dej gröttallriken och börjar äta. Där satt han ensam på sin stol vid köksbordet i bara blöjan och åt sin då kalla gröt. Och jag med mina känsliga hormoner brister ut i gråt. Där sitter mitt älskade barn ensam och skäms. Det låter säkert löjligt men hela den stunden vart konstig på något sätt. Det går upp för mig mer och mer hur stor min lilla kille börjar bli, snart 2 1/2 år. Han vill klara det mesta själv och gör det bra. Inom några veckor är han storebror och allt blir annorlunda. 

Just nu känner jag ett behov utav att bara titta på honom. Funderar på nu när jag ändå måste gå på toaletten att stanna till vid hans rum och kika in lite.

Sova på ett tag orkar jag nog ändå inte göra. Johan är igång med sitt snarkande och smackande igen. Även om han sover i vårt sovrum och jag i soffan låter det som han ligger jämtesides mig.

Idag kliver jag in i vecka 38 och bebisen och graviditeten anses nu som fullgången. Nu kan bebisen komma när som helst och det är på tiden att jag får denna förlossningsväskan klar. Kameran ska laddas och läggas ner. Jag tippar på att bebisen kommer den 22 eller 23 februari. 

onsdag 5 februari 2014

Sliten såå sliten

Sliten, totalt slut i hela kroppen. Under förmiddagen hjälpte jag Johan (så gott jag kunde) att tvätta soffan med Annes mirakelmaskin. Sen har vi vart hos pappa på jobbet och Johan tvättade bilen. Vi har hunnit att tvätta hälften av mattorna i hela lägenheten och ena sidan av bäddmadrassen i vår säng. Torskfile, potatismos med ärtor och rivna morötter till middag och sen min första promenad på över 3 månader. Vi gick bara fram och tillbaka till mitt i city. Köpte grönsåpa och bubbelvatten men den promenaden räckte mer än väl. Jag är så slut, totalt jätte slut. Fötterna är svullna, fingrar och tår tjocka som korvar. Hälarna känns utplattade som pannkakor. Höfterna skriker men förvärkar har jag inte haft några idag iaf. Nu efter en skål allbrain och yoghurt får det bli färsk ananas och bubbelvatten till kvällens efterlyst.

I morgon förmiddag ska vi tvätta två av dynorna i soffan en gång till då kisslukten ännu inte är borta helt. Sen ska Johan på arbetsintervju och på eftermiddagen ska vi till Nolgård och visa Ingela och Daniel hur mirakelmaskinen fungerar. Deras matta i vardagsrummet behövde sig en omgång. 


21 dagar kvar

Med endast 21 dagar kvar till beräknad förlossning är nu gissningarna igång när bebisen anländer.

Louise Sjögren: 14 eller 24 februari
Catharina Söderberg: 15 februari
Matilda Isaksson: 16 februari
Malin Wallberg: 17 februari
Siv "mormor" Sjögren: 20 februari
Annelie Eden: 21 februari
Christoffer Fredriksson: 27 februari
Åsa Bergström: 28 februari
Anders Lysander: 1 mars

Spännande detta med att gissa. Själv tror jag några dagar innan så som typ 22 eller 23 februari. Kanske på min systers födelsedag 24 februari!?

tisdag 4 februari 2014

Tisdag v 36+5

I morgon går jag in i vecka 38. Galet att det bara är tre veckor kvar, men samtidigt så skönt. Trots att magen är tung och i vägen kan jag inte låta bli att tycka om den. Men oj vad skönt det ska bli att få röra på mig normalt sen! 




Vi skulle ta en promenad i dag på eftermiddagen/kvällen tänkte vi. Men Sebastian vägrade gå ut så det blev storstäderna här hemma i stället. Nu är stället fint och luktar gott. Vi flyttade in spjälsängen i vårt sovrum också. Blev ganska trångt tyvärr men vi är inte riktigt klara än. Vi får fortsätta i morgon. 

Sebastian är nybadad och klar för natten. Johan ska natta han nu och jag ska ta mig en lång dusch. Inte det smartaste av mig kanske att dammsuga hela lägenheten sen börja dra runt möbler. Jaja! 

I morgon förmiddag kommer farmor med mirakelmaskinen. Vi ska tvätta soffan då Sebben häromdagen tyckte han skulle passa på att kissa i hela soffan när han ändå var naken. Ändå vet han att vi går på toaletten eller pottan när vi ska kissa eller bajsa. Så hela soffan stinker urin och vi har testat skrubba med yes och dränkt soffan i potatismjöl men ikke, det fungerar inte. Så i morgon kommer alltså farmor och lär oss den tvätten. Vi ska passa på att ta mattorna också när vi ändå får låna den. 

Under förmiddagen i morgon ska vi även till morfar på jobbet och tvätta av bilen. 

Vi står i valet och kvalet om vi ska vända Sebben framåt i bilen också. Det börjar bli ganska trångt åt hans ben och vi kan inte göra större utrymme åt dem än vad det är nu. Men det gör vi nog då sommardäcken ska på för i år. Så i april någon gång kan jag tänka mig.

Nu ska jag ta den där efterlängtade duschen. 






måndag 3 februari 2014

Hosta och äggvita

Besök hos barnmorskan idag som brukar vanligtvis ta 15 minuter, idag tog det 1 och 1/2 timme. Mitt blodtryck var förhöjt så jag fick lämna ett urinprov. Det visade sig att jag har fått så kallad äggvita i urinet och det tillsammans med förhöjt blodtryck kan vara tecken på havandeskapsförgiftning. Så jag har fått tid för en extra kontroll till måndagen. Kanske är det förklaringen på min trötthet och huvudvärk jag haft nu ett par veckor?! Vi får se vad som händer och sker.

Sebastian ligger nu andra natten i sitt rum och har precis haft en rejäl hostattack. Konstigt nog då han inte hostat något på dagen? Han hostar oftast de nätter han ligger i sitt rum och har gjort sen vi flyttade in. Så vi har beslutat oss för att ringa Wilhelm i morgon och se om dom kan tänka sig kolla luften i Sebastians rum. Han sover dåligt i sitt rum och som sagt hostar han mycket. Kanske finns det någon dold skit där inne?!

Sebastian kissade i soffan igår ikväll och i morgon måste vi försöka få bort lukten. Det luktar hemskt och mycket!!

Får googla runt lite på tips hur man får bort kisslukt i soffan och sängen. 

Kliv upp

Måndag och ny vecka, dags att kliva upp. Junior sover fortfarande och har sovit i sitt rum, nästan ostört sedan 19:20 igår ikväll. Slitit att vara bortlämnad hela helgen. 

Jag måste kliva in i duschen strax också då jag ska befinna mig på Gripen kl 09.00 för ett besök hos barnmorskan. Ska få lyssna på bebisen igen. Alltid lika mysigt. 

På förmiddagen idag kommer även farfar och hälsar på junior. Då blir han nog glad. Kl 12:40 är det möte på jobbet. Årsmöte med chefen så vi får veta lite om vad som komma skall och hur förra året gick. 

Ska bli roligt att träffa lite arbetskamrater också. Känns som om jag inte träffat folk på evigheter. 

Nu vaknar junior så nu går vi upp.

söndag 2 februari 2014

Mer inredning

Lite fler bilder på inredning vi fyndade på Ullared. Vi är mycket nöjda med våra inköp. 

Fina tavlor till köket endast 39:-/st

Lampa med skärm till vårt sovrum
200:-

Stor ram med plats för 9 kort. Nu
är alla kort på Sebastian men snart
kommer fler in. 139:-

Min fina fågelbur jag blev så kär i.
Med rosa fina ljus. Står på öppna spisen.
149:- för buren och 40:- för ljusen.