onsdag 30 april 2014

Love


Jag ser dig när du sover
så lätta andetag.
Vill ligga här bredvid dig
när natten blir till dag.

Du ligger tätt intill mig
din hud är mjuk och varm.
Jag känner sådan lycka
att ha dig i min famn.

I morgon när du vaknar
då vill jag se dig le,
förväntansfullt mot världen
och allt vad den kan ge.

Vill skydda dig mot ondska
och finnas där för dig.
Att stötta dig i livet
är ett löfte ifrån mig.


Jävla hosta

4 veckor gick det för Sebastian på dagis utan sjukdomar (rekord sen September). Nu har han fått den där extrema hostan igen och hostar sig igenom nätterna. Ja här sover vi inte mycket perr natt inte. Under tre dagar nu har jag fått starta mina dagar innan 05 på morgonen eftersom Johan går till jobbet, Simon börjar alltid böka i sängen runt 05, får mat och lagomt till han är klar kliver Sebastian upp strax efter 06. Hittills har Sebastian gått til dagis vid 09:00 så då har jag kunnat vila en stund när Simon sover. Dock får jag klara mig utan det idag då Sebastian troligtvis blir hemma från dagis pga hostan. Har jag tur kanske han somnar en sväng mitt på dagen så jag också kan blunda en stund. Det är slitsamt med två barn, även om det är härligt. Men som sagt sömn är ju mer eller mindre uteslutet då det alltid är någon av barnen som bökar runt. Sebastian har ju sedan han föddes egentligen aldrig sovit en hel natt ostört. Alltid någon gång perr natt vi fått gå in och sticka till tutten, eller trösta pga mardrömmar eller för sjukdom. Men sova får vi göra när vi blir gamla. Fast jag skulle ju inte gråta om jag fick göra det lite innan. Haha!

Idag är tanken att vi ska till Nolgård och grilla när Johan slutat jobbet. Men vi får se hur Sebben är när han vaknat. Vill inte smitta ner Emelie, Hampus och Albin som klarat sej fint från sjukdomar denna vinter. Får ringa och höra sen men min kära syster vad hon tycker sen. Annars får det bli hemmamys idag och brasa i himlabacken ikväll. Hoppas hoppas hoppas inte Sebastian kliver upp nu utan sover ett tag till. Han får gärna ta sovmorgon tills 09 eller så. Han behöver det efter snart en timmes hostande.. Stackars mammas älskling. Usch inte kul när mina grabbar är sjuka.

tisdag 29 april 2014

Snopp eller inte..

Sebastian när jag bytte blöjan på Simon.
- Mamma, Simon har snopp.
Jag: - Det har alla pojkar. Pappa, morfar, farfar, Hampus, Chrille, ja alla pojkar.
Sebastian: - Mamma har också snopp.
Jag: - Nej mamma har inte snopp. Vad har mamma för något?
Sebastian: - Öööh?! Mamma du har, Öööh mamma du har, mamma du har stora pupper!

Haha dom är roliga dom små!


Förkyldning

Rekord rekord rekord! Sebastian har kunnat vara på dagis i hela 4 veckor utan att bli sjuk. Men igår slog en rejäl förkyldning ut på honom. Han är jättesnorig och hostar konstant. Tråkigt! Ingen feber har han iaf.

Så natten har inte innehållt speciellt mkt sömn. Simon har bökat och Sebastian har vaknat av hostan. Trötta föräldrar idag och nu gick Johan till jobbet. Men Sebben är pigg. Så han får gå till dagis idag endå. Dom är ju mestadels ute. Dom får ringa om han verkar sliten. Själv måste jag åka och handla och byta lite kläder på HM till Simon. Sen förhoppningsvis sova en stund!

Just nu står Sebastian i vardagsrummet, dricker mjölk och sjunger "Kalle Anka satt på en planka" för full hals. Lillebror försöker sova vilket inte går så bra eftersom Sebastians ljudnivå alltid är extremt hög! Längtar tills i morgon kväll när Johan är ledig så får han ta Simon. Jag måste få sova! Simon äter alltid vid 22 på kvällen och är klar först vid 23-tiden. Sen äter han vid 05 ungefär och är klar 06. Och efter det kommer Sebastian upp och skriker och har sej. Så så mkt sömn blir det inte. Tror Johan får börja ta varannan natt på Simon även om han jobbar. Det är slitsamt att bara få sova "ordentligt" någon gång på helgen. Även om jag ska kunna sova när Sebben är på dagis är det inte alltid Simon sover förrän vid 13:30 och då ska Sebben nästan hämtas. Som sagt trött mamma!


måndag 28 april 2014

Kosmetisk tatuering

Nu är den gjord. Ska tillbaka om en månad för ifyllnad och förbättring. Det gjorde ont, aj. Ungefär som en vanlig tatuering. Lite ojämna är dom men de är ju inte klara ännu. 


9 månader

Igår hade jag och Johan vart gifta i 9 månader! 


Trött idag

Jobbade mellan 12:00-20:45 igår och somnade med Simon vid 23:30 ungefär. Vaknade kl 04 utav att Simon började böka och kunde inte somna om den pga att han höll på att böka fram tills 06:30 då Sebastian kom upp. Ringde till dagis förut och fick lov att ha Sebastian där idag mellan 09-14 så jag kan vila mej lite. Ska strax krypa ner i soffan och ge Simon lite käk här för att förhoppningsvis få mej lite sömn. Simon har sovit mer eller mindre hela förmiddagen så hoppas på mer sömn kan man ju alltid göra.

Rena sommarvädret ute idag. Ska idag kl 17:30 vara i Munkfors och få min efterlängtade kosmetiska tatuering. Ser verkligen fram emot detta. Men innan det ska jag och Sebben spendera lite tid i lekparken efter dagis. 


söndag 27 april 2014

Då var det dags..

Då var det dags, dags att stämpla in på Konsum Värmland idag igen efter ca 7 månaders uppehåll. Kl 12:00 börjar jag mitt pass och går till 20:45 ikväll. Undrar allt hur mina knän och höfter kommer må efter en dag i skor med stålhätta på betonggolvet. Har jätte ont i ryggen också. Har sovit hos Sebastian sedan 01:30 inatt.

Jag måste säga att jag är lite nervös för jobbet igen. Arbetskläderna är tok för små och jag är nervös för hur kroppen ska reagera. Det är ju bara två månader sedan jag gick igenom förlossningen. Kroppen är egentligen inte redo för detta men måste man så måste man. Det ska iaf bli superkul att träffa mina arbetskamrater igen. Det har jag saknat. Blir ganska enformigt och långtråkigt att gå hemma och vänta barn. Nyttigt för mig att komma ut. Nu ska jag sätta telefonen på laddning och slänga i en hårfärg. Tjipp och hej!

fredag 25 april 2014

Bokat, äntligen!

Munkfors blev ett bra besök. Ska tillbaka på måndag kl 17:30 för att äntligen göra en kosmetisk tatuering. Så många år som jag gått med detta i tankarna men aldrig fått tummen ur arslet för att göra det. Men nu äntligen. Äntligen äntligen äntligen ska jag också få ögonbryn som sitter kvar efter träning, dusch och gnugg i ögonen. Nu ska jag bara "hitta" ett par som jag vill ha. Tacka vet jag Google.



Vila i frid.

Igår morse somnade en av mina farbröder in efter en tid av sjukdom. Jag fällde tårar när jag fick beskedet även om det inte var oväntat. Nu har han det bättre när han slipper lida och ha ont.

Vila i frid älskade farbror Karl-Åke
2014-04-24

Fredag morgon kl 05:20

Simon har börjat sova över nattmålet, skönt! Han äter oftast vid 21:30 på kvällen och vaknar runt 05-05:30 för nästa mål. Och efter Simon är klar med det målet brukar Sebastian vakna till liv. Idag vaknade Simon kl 05:20 för mat. Han är nu färdig och sover igen medans jag hör Sebastian i sitt rum halvt hosta ihjäl sig! Tråkig denna hosta är!! Får se om jag får sova något mer..

Idag vid 10 ska jag gå på stan med lillasyster medans Sebb är på museet och mumin utställningen med farmor. Det blir nog himla roligt för Sebbis. 

I eftermiddag blir det Munkfors en sväng för att träffa svärmors kompis som utför kosmetisk tatuering. Spännande!

Nu ska jag blunda igen och hoppas på några minuters mer sömn. Johan for till jobbet för en liten stund sedan.. 

Min stora korv i sin nya keps!


torsdag 24 april 2014

Sommarfint

Sebban lämnades på dagis idag kl 09 som vanligt och vi åkte med lillebror till Bvc för kontroll. 61.3 cm och 6060g, nu börjar dessa valkar verkligen synas på Simon. Så mysigt! Efter bvc tog vi oss en runda på stan för att inhandla lite nya sommarkläder till gossarna. 1300:- hade vi att handla för då vi sålt massor med bebiskläder efter grabbarna. Mycket fint fick vi. Sebastian tycker om sin nya keps. Sebb fick även nya skor igår eftersom han slutar med nappen sedan ett par veckor. 

Nu är vi påväg till Högboda för att lämna in bilden för oljebyte.










tisdag 22 april 2014

Tröttnat

Nu när Johan är igång med jobbandet finns inte mycket tid över till annat. Kvällarna blir sena då jag inte får något gjort hemma på dagarna. Simon avskyr babysittern och skriker sig hes om han måste ligga där. Så tvätt, disk och städ får göras när Johan kommer hem vid 18 på kvällen. 

Idag struntade jag i allt hemma och tog en lång härlig promenad med lillebror efter att ha lämnat Sebastian på dagis. Stannade till på hm och köpte lillebror en solhatt. Jätteful men behövlig. Fast han blev ganska söt i den.

När Sebastian hämtats på dagis stannade vi i lekparken ett par timmar. Super härligt väder idag, bilen visade 20 grader nu vid 18:30 när jag åkte och handlade.

Johan är kanske ledig i morgon. Om han är det blir det pw till biltema för att köpa olja till bilen.

Trött som satan är jag också. Tidig säng blir. Efter Trolljägarna






söndag 20 april 2014

Glad påsk.

Påväg hem från svärfar i Högboda efter en fantastisk dag med sommarväder! Vi har lekt ute hela dagen, Simon har sovit näst intill hela tiden i kärran i skuggan, vi har grillat, ätit en super god cheesecake som Gunilla gjort med ananas. Jag och Sebastian tog tåget till Högboda och farfar, Johan och Simon mötte oss på stationen.

Långfredagen tillbringade vi hos svärmor och Martin med grillning, bananasplitt, lek och fyrhjulsåkning ända tills kl 22 på kvällen.

Påskafton gick vi påskparaden och sen lekte vi hos mormor och morfar i Algustad hela dagen. 

En fantastisk helg som nu är till ende tyvärr. Två sovande barn i bilen och min snygga make som chaufför. 

Välkommen våren. Du är så efterlängtad!


Morgonmys med gossarna långfredags morgon när pappan var på jobbet

Vår kärlek rostar aldrig!

Min lilla påskgubbe

Trött lillebror sov hela påskparaden

Sebastians första tågtur blev till Högboda och farfar





torsdag 17 april 2014

Nappfri 10 dagar

Sebb har nu vart nappfri i 10 dagar och när han vart det i två veckor skulle han få belöning. Vilket han ska få!

Nya vårskor behövs till han så varför inte ett par med blixten, hans favorit?!

Dessa kommer på posten till veckan och blir en bra belöning för Sebben! 


onsdag 16 april 2014

Sebben önskar!

Sebastian fyller år i slutet av sommaren och blir stor kille och fyller 3 år. Högt upp på önskelistan står dessa prylar. Allt från lekmer.se






måndag 14 april 2014

Ensamdag

Johan dundrade in i morse i sovrummet och sa att han blivit inringd på jobb. Sebben sov till 8 och Simon till nio. Så när Sebb klivit upp fick jag hoppa in i duschen för att hinna innan lillebror vaknade. Vi har klätt på oss (barnen) och ätit frukost, lillebror har precis ätit han med. Ska strax borsta tänderna och sen packa ihop för en dag på Mariebergsskogen. Solen skiner och tempen visar 7 grader i skuggan. Vi ska promenera dit eftersom Johan har bilen. Johan slutar 16:20 så jag får passa på att vara ute med ungarna hela dagen. Det dröjer ännu någon timme innan vi är påväg hemifrån mot mariebergsskogen. Måste göra oss klara först, packa det som ska med. Sen ge Sebben något mer att äta, så runt 11 kanske? 

Igår var vi hos svärmor hela dagen och grillade till middag. Fint väder trots det blåste storm. Lillebror sov i kärran hela eftermiddagen. 







lördag 12 april 2014

Mystajm en dryg lördag

Sebben är i säng och vi andra myser till "Smartare än en femteklassare" och lördagsmys. 

Dryg dag idag då vi gjort ärenden. Vart till Hammarö och hämtat en tallrikshylla för endast 50:- och sen till Kil och hämta en kabeltunna som nu används som vardagsrumsbord hos oss. Det andra bordet hämtar en tjej boende på Herrhagen i morgon förmiddag. 

Mai, Magnus och Dejmien skulle komma till oss idag men lilla Dejmien fick magsjuka under dagen så dom fick avstå. Stackars lillen!

Nu ska jag avlösa Johan lite här med Simon som är lite gnällig. Han har inte sovit alls mkt idag. Så han är nog övertrött.









Drömmar

Inatt är det jag som har Simon. Han har precis fått mat och som vanligt vaggar jag honom till ro efteråt. 

Vaknade av ett ryck en stund innan Simon vaknade för mat. Vi la oss igår vid 22 då Simon skulle ha sista kvällsmålet och han somnade direkt efter det. Själv såg jag på den perfekta stormen fram till slutet ungefär sen slocknade jag. Som sagt vaknade jag av ett ryck kl 03:40 och känner mig bakfull och snurrig. Drömde en hemsk dröm! En sån där dröm som kommer följa mig hela dagen idag. Usch! Tur det inte vart så många sånna nu på ett tag. 

Dags för sängen igen och natta ett tag till. Hejpa

fredag 11 april 2014

Förändring

Åh det är mycket jag vill just nu med mig själv men vet inte vart jag ska börja. Känner mig blev och hemsk, så lite färg på kroppen hade vart på sin plats. Men sola solarium är uteslutet så brun utan sol är det som gäller. Men vilken brun utan sol är bäst? Spray, lotion eller mousse? Har använd spray förut men svårt att få det jämt. 

Är även väldigt kluven på vilken hårfärg jag borde ha. Just nu har jag en hårfärg som kalas för "varm brun" med lite slingor i. Men borde jag ha mörkare hår? Eller bli blond igen? Eller varför inte röd eller helst av allt kola-brun? Åh detta är svårt!!

Hjälp mej!
 
Blond

Varm brun 

Slingad

Blandad





torsdag 10 april 2014

Torsdag

Torsdag idag och Sebben har precis hämtats hem från dagis. Nu myser vi två i soffan till Sammys äventyr medans Johan är hos Joel och fixar ljuset på bilen och Simon sover fortfarande efter promenaden. Var till Jula förut och investerade i en ny badrumsvåg då vår våg alltid visar olika. Väger du dej tre gånger under samma minut väger du ena gången 3 kg mer än den andra och tredje gången står det error. Så det var dags att köpa en ny. Fick dock bli en billig, vi fann en för 69:-. Det duger att väga sig på. Oavsett pris visar alltid vågen fel siffror. Hehe!

Dagen promenad är som sagt gjord och det blev en promenad på 5 km på 52 minuter precis innan vi hämtade Sebben på dagis. Ska efter Johan kommer från Joel laga torsk med crème fraich täcke. Senare vid 17-tiden kommer barnens farfar på lite besök. Så det är vad vi gör idag. Tänker nog inte lyfta ett finger mer idag. Det mesta gjorde jag och Johan under förmiddagen idag. Tvättade, vek tvätt, la in tvätt, bytte i sängarna och allt vad det innebär att städa. 

Nu ska jag fortsätta mysa med Sebben innan Simon vaknar och ska ha käk. 






Tidigt?

Kl är 06:50 men hon känns mer som 03. Simon vaknade vid 02:45 och fick mat och vaknade nu igen innan 06. Åt bara en skvätt och nu försöker jag få han att sova. Jag är trött, har inte sovit speciellt mkt då tankarna som vanligt snurrar.  Jag är döds trött! 

Mina höfter skriker verkligen av smärta. Tror det beror på att jag delade Sebastians säng med honom natten till igår då han härjade hela natten.

Sov Simon sov!

Man borde

Egentligen behöver jag sova. Simon somnade för över 1 1/2 h sen. Men mkt i huvudet, ont i nacke och höfter efter promenaden med ungarna förut. Jag borde, det är mkt jag borde som jag inte orkar. Svettig är jag också och min pyjamas är blöd av ersättning som Simon dreglat på mig. Klockan har slagit 00:04 och det är ny dag. Ny dag, nya tag, nya möjligheter.. 

onsdag 9 april 2014

Hem ljuva hem

Jag trivs väldigt bra här i vår lägenhet. Jag tycker att vi har gjort fint och mysigt. Synd bara den ligger på Herrhagen. Tycker det är synd att vår ekonomi ska tvinga oss här ifrån. Inte för att jag vill se barnen växa upp bland betongen men jag kan gärna ta med mig lägenheten och flytta den. Nu har vi gjort i ordning alla rummen. Dock inte ena hallen då Willhelm inte tyckte det behövdes och heller inte vardagsrummet då tapeten är hel och fräsch. Tog lite bilder på lägenheten då inte många har sett hur vi verkligen bor. Så här bor vi alltså:

Köket:




Vardagsrummet





Hallarna




Vårt sovrum:




Sebastians rum:






Simons kommande rum