onsdag 27 augusti 2014

Svårt

Jag har svårt att somna på kvällen och svårt att sova på natten. Oftast ligger jag och tänker..

Ska börja tänka mer på dagen och försöka sova på natten i stället. Tänka på dagen då jag promenerar med lillen efter dagislämningen.

Ett beslut fattat ikväll iaf. I morgon eller på fredag tar jag mitt feta arsle och pallrar mig iväg till gymmet och löser ett halvårskort.


I don't like what I see. 

tisdag 19 augusti 2014

12

På med pyjamas, fram med täcket här i Karlstad har vi 12 grader ute, och kallt inne. Så idag åkte pyjamaserna och täcker fram till ungarna. Har själv krypt ner i sängen under täcket. Sebben Och Simon sover sedan några timmar. Sebben skulle ha börjat dagis idag igen efter sommarlovet. Men kl 05 inatt hamnade jag inne hos honom då han "inte ville sova mera". När vi somnat om vaknade vi 08:30 och kl 09 skulle Sebben vart lämnad på förskolan. Så vi tog en dag extra sommarlov. Det gjorde nog inget heller för vi slapp ge oss ut i ösregnet för att lämna. Så idag har vi inte gjort något vettigt alls. Jag har sytt ett påslakarnsätt till Simon och Sebben har mest lagt pussel och lekt med smådjuren. Johan var till gamla lägenheten förut och var med på slutbesiktningen. Dom hade inget att anmärka på så nu kan vi släppa den helt och hållet.

I morgon blir det nog promenad när Sebben är på dagis. Ska köpa fler kalsonger till honom också eftersom vi inte vet hur det kommer gå ute på gården och så för Sebben. 

Nu tar vi natten. 


måndag 18 augusti 2014

Borås

Hemma första natten efter en hem i Borås. Det har gått jättebra om man bortser från fredagskväll/natt då Simon hade jätteont i magen. (Troligtvis pga han provade nattvälling första gången i torsdags). 

Sebben har gått blöjfri hela helgen och han är verkligen så duktig! Jag blir så stolt! Borta bra men hemma bäst.

Här kommer lite bilder från helgens äventyr.
















söndag 17 augusti 2014

Red


Tröttnat

Nu har jag tröttnat. På mitt blonda hår alltså.. Sugen på något nytt men vadå? Rätt, svart, brunt, grönt? Hehe. Johan röstade för rött och det är ju ganska fräscht på hösten. Jag får ta mig en funderare..


fredag 15 augusti 2014

G... Morgon.

God morgon? Nja.. Trött morgon vill jag nog påstå.

Åter igen en natt med knappt någon sömn. Börjar bli asdrygt! Simon har krånglat precis hela natten sedan 01:45. Så sedan dess har jag orkar klämma in 50 minuter av sömn. Antagligen slocknade jag av utmattning. Jag har fått legat och vaggat denna spjälsäng ända sen dess. Så fort jag slutat har Simon vaknat och börjat gnälla. Hjälpte inte med mat heller.. Jippie och jag som ska köra till Borås i eftermiddag. Kan säga att jag inte direkt är speciellt sugen på att åka till Borås när jag lider av sömnbrist. En natt denna veckan har Simon låtit mig sova lite mer än ca 3 timmar. Migränen är ett faktum! Får försöka skrapa ihop pengar och ta mej till Apoteket idag. Behöver hämta ut tabletterna mot migränen så jag är beredd när/om den kommer. 

Johan gör sin sista dag för sommaren idag och nästa vecka kan han äntligen börja avlasta mig på natten. Ska bli skönt att kanske få sova någon natt mer i veckan.

Sömnen har verkligen vart skit nu under många år! Sebben sover heller fortfarande inte en hel natt ostört. Kanske händer någon gång i veckan. Han har alltid sovit väldigt livat, vrider och vänder på sig mycket och drömmer. Han drömmer vansinnigt mycket på nätterna.

Önskar klockan kunde bli 15.30 nu så Johan kan komma hem!! Skulle kunna döda någon nu för att få sova en stuns till!! Dessa stunder kan man inte låta bli att längta tills ungarna är äldre och börjar med sovmorgon båda två. Eller kan gå upp själva och slå på tvn så vi kan få fortsätta sova. Sömn är otroligt viktigt! Jag funderar inte på 3 timmars sömn per natt vilket Johan märker. Sova, snälla låt mig sova!

Vaggar

Vaggar bebisen till sömns igen. Provade ge nattvälling för första gången i går kväll i förhoppning om att Simon skulle sova hela natten men ikke. Kl 01:45 hör jag honom ligga och prata i sin säng. Så nu vaggar jag till sömns.

Sebben och Johan var på cirkus Wictoria igår kväll. En liten belöning till Sebben då han igår vart blöjfri dagtid en vecka! Hittills har endast två små olyckor skett. Häromdagen fick han välja fler kalsonger från Kappahl och valde då med blixten mc Queen på såklart! Han är så duktig. Jag är så stolt!

I morgon eftermiddag när Johan kommer från jobbet bär det av till Borås över helgen. Djurparken ska besökas! Jag ska köra dit eftersom Johan jobbat så det vore ju inte så dumt om Simon kunde somna snart och sova tills 07:30 eller något. Iaf tills 07.

Medans jag vaggar bebis till sömns önskeshoppar jag lite till barnen. Jag är helt insnöad på Musse pigg kollektionen till Simon!


Och kläder från NeXT till Simon.


Även fantastiska fina set barnkläder till Sebastian från NeXT.





tisdag 12 augusti 2014

Tvättdag

Jepp, kl 10.00-14.00 är det dags att tvätta i tvättstugan. Usch så handikappad man blir utan tvättmaskin hemma. Simon passade på att bajsa ner hela Johans täcke nyss. Tur det är tvättdag! Han tajmade bra under tiden han legat nakenfis i soffan, på Johans täcke som tur var!

Simon och jag ser på Nannys medans Sebben fortfarande sover. Bra det för igår vaknade han alldeles för tidigt.

Måste ringa dagis. Tänkte han ska få vara hemma denna veckan också. Sista sommarlovsveckan ska avslutas med en weekend i Borås med hotell och djurpark.


måndag 11 augusti 2014

Tidig ruskdag

Båda barnen valde att vakna tidigt idag. Simon vid 05 och Sebben vid 06:30. Så tidigt har inte Sebben vaknat på flera veckor, månader. Simon väckte honom sa han. Regnet öser ner ute och stackars Johan försov sig och vaknade 06:30 han med. Han skulle ha börjat jobba redan kl 06 idag.

Fick dra på Simon pyjamasen och Sebben en långärmad nu på morgonen. 

Jag undrar allt vad vi ska göra idag? Har inga idéer för en regnig dag. Sebben behöver iaf sova middag senare. 

*gäsp*. God morgon måndag. 

söndag 10 augusti 2014

Nya hem

I morse fick vi ett ryck och gjorde äntligen mer eller mindre klart här hemma. Vi borrade och fick upp massor med tavlor. Simon fick också lite ordning i sitt kommande rum. Så nu är de flesta flyttkartongerna uppackade. Diskmaskinen är nu inkopplad och i morgon ska vi hämta ett runt bord vi fått av en tjej i Skattkärr. Även om lägenheten är mkt mindre än den gamla så blir det nog bra detta endå.

Såhär blev resultatet i lägenheten. 

Vardagsrum:




Vårt sovrum:




Sebben rum:



Simons kommande rum: 



Eftersom jag köpt ny tallrikshylla till köket fick den andra mindre göra sig hemma i Simons rum.


Köket














fredag 8 augusti 2014

Borde

Jag borde sova men gör det inte än. Nu är mina tankar igång igen med hur jag ska göra med allt. Började bra för några veckor sedan men halkade av banan och är tillbaka på ruta ett.. Hmm.

Hoppas denna höst/vinter inte består av lika mkt sjukdom som förra året utan att jag kanske hinner med lite annat än att ta hand om sjukt barn.

I morgon är det dags att byta från liggdelen till sittdelen på Emmaljungan. Förstår inte när Simon blev så stor?!

tisdag 5 augusti 2014

Det ordnar upp sej

Kaoset här hemma börjar ordna upp sej. Ännu vet vi inte vart vi ska ha riktigt allt utan det mesta står inknött i Simons rum. Och kommer nog stå där ett tag med? Tur är väl det att han inte ska bo där ännu. 

Dagen började bra med en Sebastian som sov till 09:15. Dock fick vi kasta oss i bilen till lägenheten på Vasagatan så missförstånd hade blivit med flyttstäden. Den skulle göras idag men jag var helt säker på att det var först i morgon. 

Hur som helst är den iaf gjort och i morgon betalar vi fakturan. Skönt att slippa tänka på städ och grejer med! 

Sebben verkar trivas här hemma iaf. Han älskar badkaret, verkligen. Men jag saknar tvättmaskinen. Jag är nog den som anpassat mig sämst i denna lägenhet. Jag trivs inte riktigt än men det ordnar sig väl. Jag trivs inte riktigt när det är så trångt. Men det är ju skillnad att gå från 117 kvm till 82 kvm. Detta blir nog bra tillslut iaf. Vi kan spara pengar varje månad vilket gör att vi fortare kan köpa vårt drömhus.

När vi är helt i ordning här ska jag ta tag i vikt och träning igen. Mammakilona måste bort!!


söndag 3 augusti 2014

Grebbestad

Jag sitter i soffan med Simon och försöker få honom att sova. Vi är nyss hemkomna från en heldag i grebbestad. En glass på bryggan, ett par timmar i lekparken i tanumshede, tågåkning genom grebbestad och krabbfiske på saltvikscamping. En mindre trött Sebben under dagen men en nöjd pigg Sebben på kvällen. Sebben var vaken hela bilresan hem men sover nu så sött. Hoppas på en lång sovmorgon! Nu tar vi natten.