fredag 12 september 2014

Eget rum

Igår kväll flyttade Simon in i eget rum. Natten gick bra, vi fick sova någorlunda både jag och Johan. Var in till honom 01:30 och gav nappen, och vid 04:30 för mat. Sen tog han morgonen kl 05:50. Och eftersom jag har världen bästa make fick jag sova och han gick upp. Jag kom strax efter Sebben vaknade. Morgon blev det för mig vid 07. 

Hoppas nu eget rum för Simon gör att han slutar äta på natten och sover istället.

(Liggdelen till kärran ska bort och andra gardiner ska beställas snart!)

onsdag 10 september 2014

Sömnbrist

Simon somnade av någon anledning redan kl 18 igår och sov fortfarande kl 21. Därav har han krånglat precis hela natten med start från kl 23. Med 30 minuters mellanrum har jag fått vaggat, gett nappen och hyssjat. Nu är kl 05:05 och jag är trött. Johan har bytt av mig i krånglet men Simon härjar endå. Han är snart 7 månader och har knappt sovit en hel natt sedan han vart född. Sebben sov mellan 22-06, åt lite mat och sov till 08 från det han var 8 veckor. Simon äter fortfarande på natten, ibland flera gånger!!

Jag längtar så sjukt mkt efter en hel natt med sömn, ostört. De veckor Johan jobbar så är sömnbristen total. Jag är helt slut och går ständigt med huvudvärk. Ögonen går i kors och jag har börjat känna av en sämre syn och att linsen i ögat börjar krångla igen. Antagligen för att ögat ständigt är trött. 

Man glömmer fort vad jobbigt det är att ha en liten, och nu när man har två små som krånglar nattetid. Simon har svårt att slappna av när det kommer till sömnen. Han har alltid haft. Sebben somnade gott på natten själv från att han blev 3 månader. Simon somnar endast när vi vaggar honom i knät. Ingen av våra två barn har någonsin gillat att sova middag i stående kärra utan den ska rulla. Simon sover som tur är middag iaf lite längre i sängen än vad Sebben gjorde. Skulle Sebben sova i sängen så sov han inge alls på dagen.

Jag är verkligen imponerad hur ensamstående föräldrar med små barn orkar själv. Perioder med sömnbrist, enorm trots och skrik tar på krafterna som förälder. Tur Sebben har dagis idag och att Johan är ledig så vi båda hinner ta igen oss. Stackars Johan som heller aldrig får sova! Inte konstigt att det blir så mkt tjafs mellan oss nu när båda ständigt är trötta och slitna. Sebbens envishet och trots. - Nej mamma, inte nu. Jag vill inte. Dumma dej! 

Och på allt detta med sömnbrist, ont huvud och onda ögon har jag vansinnigt ont i mitt knä efter gårdagen promenad fram och tillbaka till bergvik. Det ilar och värker så fort jag rör på mig. Sova, jag önskar vi fick sova. Ja några fler barn blir det inte här iaf. Det räcker med två pojkar. 


fredag 5 september 2014

Paus.

Jag pausar ett tag nu. Jag orkar inte just nu, idag. 

måndag 1 september 2014

3 år.

Idag, ikväll kl 23:36 är det 3 år sedan min första goa son kom till världen. Min lilla Sebastian skrutt föddes. Grattis älskade lilla du på din 3 års dag. 

Nyfödd ett par timmar gammal på patienthotellet


1 1/2 år


Idag <3